У центрі реабілітації під Львовом знущалися з дітей, поліція не реагувала, - Лубинець
У центрі реабілітації під Львовом знущалися з дітей, поліція не реагувала, - Лубинець

У центрі реабілітації під Львовом знущалися з дітей, поліція не реагувала, - Лубинець

На Львівщині в одному з дитячих навчально-реабілітаційних центрів зафіксовано можливі випадки фізичного, психологічного та сексуального насильства над дітьми. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

- Мною було отримано відомості про можливе здійснення фізичного, психологічного та сексуального насильства щодо дітей директором навчально-реабілітаційної установи Львівської області. У терміновому порядку мною було ініційовано проведення моніторингового візиту... Установа розміщує найуразливіші категорії дітей: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей із особливими освітніми потребами. Нами зафіксовано свідчення дітей про те, що директор здійснював дії сексуального характеру щодо дівчат-виховательок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та помешканням до психіатричної лікарні за «погану поведінку» або порушення розпорядку дня, - написав омбудсмен.

Діти розповіли, що їх систематично ображали словами типу "ти нікому не потрібний/-а", "твої батьки алкаші", "ти хворий/-а", "з тебе нічого доброго не вийде". Незважаючи на скарги дітей до поліції та місцевих служб, жодних заходів не було вжито, зазначає Лубінець. Тільки після втручання омбудсмена правоохоронці задокументували факти, що призвело до порушення кримінальної справи за статтею про сексуальне насильство щодо неповнолітніх.

Усі діти, які давали свідчення, були переміщені із закладу та перебувають у безпеці. Чиновник також наголосив, що особисто контролюватиме процес слідства, аби вдалося притягнути до відповідальності всіх винуватців.

  • У серпні Лубинець відреагував на відео, що з'явилося в мережі, із заявою бойового медика 35 бригади морської піхоти Петра Коноплі, який оголосив про голодування через незадовільні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Лубинець зазначив, що інспекція у цій установі підтвердила слова військового.
Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader