Основою миру в Україні має стати її територіальна цілісність - МЗС Швеції
Основою миру в Україні має стати її територіальна цілісність - МЗС Швеції

Основою миру в Україні має стати її територіальна цілісність - МЗС Швеції

Справедливий й тривалий мир в Україні обовʼязково має ґрунтуватися на дотриманні принципу територіальної цілісності.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявила міністр закордонних справ Швеції Марія Стенергард.

“Принцип територіальної цілісності й суверенітету усіх держав мусить стати основою всеосяжного, справедливого й тривалого миру в Україні. Це було підтверджено під час Саміту миру у Швейцарії у червні, до якого долучилися близько 100 національних делегацій з усіх материків”, - сказала Стенергард.

На її переконання, якщо “члену Ради Безпеки дозволять пожинати плоди агресії, згубний вплив не припиниться в Україні”. “Керівництво Росії продовжить намагатися підпорядкувати інші держави своєму правлінню”, - наголосила дипломат.

Вона додала, що “непохитна підтримка Швецією зусиль України із відновлення суверенітету й територіальної цілісності триватиме стільки, скільки буде потрібно”.

Як повідомляв Укрінформ, Нью-Йорку продовжує роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - «Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь».

Фото: Henrik Montgomery/TT/Ritzau Scanpix

Теги за темою
Україна МЗС України ООН новини світу
Джерело матеріала
loader