Уродженця Херсона підозрюють у катуванні українців під час окупації Харківщини
Уродженця Херсона підозрюють у катуванні українців під час окупації Харківщини

Уродженця Херсона підозрюють у катуванні українців під час окупації Харківщини

Уродженця Херсона, який під час окупації Харківщини брав участь у захопленні селища Великий Бурлук, підозрюють у катуваннях військових та цивільних. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За даними Офісу генпрокурора, цей чоловік, відомий під псевдонімом «Угрюмий», служив у російській армії, зокрема у 101-му стрілецькому полку. Під час окупації він став «смотрящим» у катівні, облаштованій окупантами в підвалі місцевого відділку поліції.

Підозрюваний жорстоко знущався над українськими військовими та цивільними з проукраїнськими поглядами, застосовуючи до них фізичне насильство, морячи голодом і позбавляючи сну. Він також погрожував смертю тим, хто відмовлявся співпрацювати з окупаційною владою. Зокрема, серед жертв були ветерани АТО, яких він бив ногами та зброєю.

Наразі злочинцеві заочно оголошено підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням за статтями 28 та 438 Кримінального кодексу України. Правоохоронці планують оголосити його в розшук​.

Раніше Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань і Держприкордонслужбою викрили ще одного колаборанта у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Ним виявився місцевий прикордонник, який у період тимчасової окупації міста добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

До слова, українські правоохоронці оголосили підозру офіцеру Росгвардії, який був причетний до тортур людей в аеропорту Гостомеля Київської області. 

Джерело матеріала
loader
loader