У США триває хвиля підозрілих посилок, які відправляють чиновникам, які працюють на виборах
У США триває хвиля підозрілих посилок, які відправляють чиновникам, які працюють на виборах

У США триває хвиля підозрілих посилок, які відправляють чиновникам, які працюють на виборах

У США триває хвиля підозрілих посилок, які відправляють чиновникам, які працюють на виборах

Небезпека підозрілих "невинних" посилок може виявитися будь-якої миті

У США ФБР розслідує інцидент із підозрілими посилками, який стався в кількох штатах країни: чиновники, відповідальні за вибори, отримали поштові відправлення, підписані як United States Traitor Elimination Army – тобто «армія ліквідації зрадників Сполучених Штатів». Це вже друга "хвиля" посилок, надісланих чиновникам.

Як повідомляє Associated Press, передає Голос Америки, за попередніми повідомленнями, як і минулого разу, вміст посилок не становив загрози для одержувачів і в ньому не містилися будь-які небезпечні матеріали. Проте прецедент небезпечний, вважають правоохоронці США. Більше того, він може бути відволікаючим маневром, і в якийсь момент, коли всі звикнуть до того, що посилки не загрожують, виявитися небезпечним.

«Загрози посадовим особам, відповідальним за вибори, неприйнятні та неприпустимі, – цитують ЗМІ державного секретаря Міннесоти Стіва Саймона. – Наша демократія залежить від державних службовців, які повинні мати можливість виконувати свої обов'язки, не відчуваючи страху, залякування чи переслідування». Він запевнив, що дії відправника не завадять здійсненню вільних, справедливих та безпечних електоральних процедур.

Посилки з якимось порошком були надіслані держсекретарям штатів та до місцевих виборчих офісів в Айові, Канзасі, Небрасці, Теннессі, Вайомінгу, Оклахомі, а ось тепер – у Міннесоті та Колорадо.

У деяких із цих випадків посилка стала причиною евакуації із виборчих офісів.

Національна асоціація державних секретарів (NASS) засудила відправлення підозрілих посилок чиновникам, наголосивши, що «у нашій демократії немає місця політичному насильству, загрозам чи залякуванню будь-якого роду».

Аналітики компанії Microsoft заявили, що хакери, пов'язані з іранським урядом, у рамках передвиборчої кампанії в США намагалися в червні зламати аккаунт високопоставленого чиновника. За кілька тижнів до цієї спроби хакери зламали обліковий запис чиновника окружного рівня. У звіті Microsoft зазначено, що ці атаки були частиною спроб угруповань Ірану вплинути на вибори президента Сполучених Штатів, які мають відбутися у листопаді цього року. Також розвідка США попереджала, що Іран працює над тим, щоб викликати громадську ворожнечу в Сполучених Штатах і підірвати прагнення Дональда Трампа повернутися до Білого дому. Розвідувальна спільнота США заявляє, що Тегеран, ймовірно, розглядає перемогу Трампа у листопаді як загрозу погіршення своїх і без того поганих стосунків із Вашингтоном.

Джерело матеріала
loader