Влада показала одну з «підземних» шкіл на Херсонщині
Влада показала одну з «підземних» шкіл на Херсонщині

Влада показала одну з «підземних» шкіл на Херсонщині

Начальник Херсонської ОВА показав одну з «підземних» шкіл на Херсонщині.

Відповідне відео у Фейсбуці оприлюднив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Просторі класи, нові матеріали для навчання, а головне - живе спілкування. Тепер все це мають школярі Херсонщини, які з першого вересня повернулись за парти. Побував в одній з «підземних» шкіл області. Що й сказати - це не просто безпечний простір, а й яскравий та сучасний», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, з реалізацією проєкту допомогли донори. Зокрема, Фонд Федора Шпига виділив кошти на ремонт, а USAID допоміг облаштувати класи, вентиляцію та опалення. Частину коштів на відновлення спрямували з місцевого бюджету. Як наголошується, це дуже важливо, адже діти повинні навчатися в комфортних та безпечних умовах.

Прокудін розповів, що у листопаді мають відкрити ще два класи. А повністю завершити ремонтні роботи планують навесні.

За словами начальника ОВА, навчатись у закладі бажають діти із сусідніх сіл. Тож за сприяння Херсонської облдержадміністрації виділені кошти на ремонт та придбання автобусів, щоб учні мали можливість безперешкодно дістатись до школи.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині почали працювати офлайн три школи й один дитсадок. Ще дві школи відкриють двері у жовтні-листопаді.

Фото ілюстративне / nus.org.ua

Джерело матеріала
loader
loader