Бербок розкритикувала Трампа за поширення фейкових новин про Німеччину під час дебатів
Бербок розкритикувала Трампа за поширення фейкових новин про Німеччину під час дебатів

Бербок розкритикувала Трампа за поширення фейкових новин про Німеччину під час дебатів

Коментар Трампа під час дебатів із Камалою Гарріс 10 вересня щодо енергетичного переходу Німеччини викликав суперечки.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок розкритикувала колишнього президента США Дональда Трампа за поширення фейкових новин щодо енергетичної політики Німеччини, але підтвердила, що уряд Німеччини прагнутиме зберегти довірливі відносини з новою адміністрацією США, якщо Трамп виграє вибори.

Про це пише Bloomberg.

«Ми були справді трохи здивовані, що були фейкові новини, якщо не сказати брехня, про мою країну», — сказала Бербок в інтерв'ю Bloomberg TV у Нью-Йорку, маючи на увазі коментар Трампа під час його дебатів з Камалою Гарріс 10 вересня.

Колишній президент стверджував, що енергетичний перехід Німеччини провалився і країна знову будує звичайні електростанції.

Бербок спростувала ці заяви та зазначила, що Німеччина не лише успішно реалізує перехід на відновлювані джерела енергії, але й закриває вугільні та атомні станції.

«Енергетична система Німеччини повністю працює, понад 50% електроенергії генерується з відновлюваних джерел», — заявила вона, підкреслюючи, що вугільні електростанції мають бути повністю виведені з експлуатації до 2038 року.

«Якщо мою країну представляють неправильно, це відповідальність Міністерства закордонних справ сказати: Вибачте, але це не так», — додала Бербок, захищаючи відповідь її міністерства на коментарі Трампа в соціальних мережах.

Попри напруженість, Бербок наголосила, що Німеччина зацікавлена у підтримці стабільних відносин зі Сполученими Штатами, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах. Вона зазначила, що її уряд буде співпрацювати з будь-якою адміністрацією США, як це відбувається зараз із урядом Джо Байдена.

У 2023 році Бербок відвідала Техас, де зустрілася з губернатором Грегом Ебботтом, близьким союзником Трампа, а також із республіканськими членами Конгресу. Під час свого останнього візиту до Нью-Йорка на Генеральну Асамблею ООН вона уникала президентської політики, зосередившись на міжнародних питаннях і зовнішній політиці Німеччини.

Фото: Bloomberg.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader