Директор навчального центру на Львівщині заперечив сексуальне насильство над вихованками
Директор навчального центру на Львівщині заперечив сексуальне насильство над вихованками

Директор навчального центру на Львівщині заперечив сексуальне насильство над вихованками

Навчально-реабілітаційний заклад, де могли трапитись випадки сексуального насилля, розташований у селищі Великий Любінь під Львовом. Про це 29 вересня повідомило Суспільне з посиланням на власні джерела.

Директор Великолюбінського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру Степан Мащак сказав у коментарі виданню, що не вбачає своєї провини, але у подальшому спілкуванні відмовив.

- Наразі я не готовий робити ніякі заяви, є слідство, хай розслідує, я себе не вважаю винним взагалі, — заявив він.

У закладі навчаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, та діти з особливими освітніми потребами. Зокрема, і ті, яких від початку повномасштабного вторгнення евакуювали з інших областей.

  • 28 вересня омбудсман Дмитро Лубінец заявив, що вихованки навчально-реабілітаційного центру на Львівщині повідомили про випадки фізичного, психологічного та сексуального насильства. Вихованки закладу розповіли, що директор здійснював над ними дії сексуального характеру, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за "погану поведінку" чи порушення розпорядку дня. Сім дітей, які надали свідчення, із закладу перевели, з ними працюють психологи. Поліція відкрила справу за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу «Сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи», але зазначила, що у 2023 році подібні заяви не знайшли підтвердження. Національна соціальна сервісна служба України заявила, що проведе перевірку в усіх закладах, де цілодобово живуть діти.
  • Директора навчально-реабілітаційного центру у Львівській області відсторонили, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

Теги за темою
Львівська область
Джерело матеріала
loader