Комбрига 72 ОМБр, яка захищає Вугледар, звільнили
Комбрига 72 ОМБр, яка захищає Вугледар, звільнили

Комбрига 72 ОМБр, яка захищає Вугледар, звільнили

Командира 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковника Івана Вінніка звільнили з посади.

Про це він написав на сторінці 72 ОМБр у Facebook.

"Панове офіцери, сержанти, солдати! Від літа 2022 до сьогодні — я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда.Дякую кожному та кожній за ваше терпіння, волю та сили. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную. Для мене честь бути частиною "Чорних Запорожців", і той зв’язок, який утворився між нами, залишиться назавжди. Вчіться. Боріться. Не опускайте рук і впевнено крокуйте до нашої Перемоги", - йдеться в дописі. 

Минулого тижня ОК "Північ" повідомило, що Вінніка призначили на вищу посаду "з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду". 

В командуванні наголосили, що боєць є прикладом справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого та людяного командира.

"Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни. Досвідчений, сміливий, мудрий. Береже і поважає особовий склад, незалежно від звання та посади, проте вимогливий до відповідального виконання завдань", - заявили у ОК "Північ".

Нагадаємо, що росія продовжує перекидати резерви у напрямку Вугледара.

 

Джерело матеріала
loader