Німеччина домовилася з Туреччиною про депортацію курдів
Німеччина домовилася з Туреччиною про депортацію курдів

Німеччина домовилася з Туреччиною про депортацію курдів

Загалом понад 13 500 турків мають покинути ФРН. Більшість з них – курди. Туреччина готова приймати до 500 громадян щотижня.

Уряд Німеччини домовився з офіційною Анкарою щодо депортації тисяч громадян Туреччини, яким раніше було відмовлено у наданні притулку та зобов’язано покинути Німеччину. Про це повідомляє німецька газета з посиланням на урядові кола Німеччини.

Зазначається, що уряд Туреччини готовий приймати до 500 громадян щотижня, однак спочатку заплановано депортувати до країни 200 людей регулярними рейсами.

Літаки з шукачами притулку, яким було відмовлено у його наданні, вилітатимуть з різних німецьких аеропортів. При цьому Анкара, як і раніше, відмовляється дозволити депортацію чартерними рейсами. Однак, схоже, вона готова приймати такі рейси в майбутньому, якщо вони будуть називатися “спеціальними рейсами”.

За даними видання, загалом понад 13 500 турків у Німеччині зобов’язані залишити країну. Їх депортація є складною справою, адже Туреччина “має велике геополітичне значення для Німеччини і є партнером НАТО”. Також зазначається, що останнім часом зростання кількості шукачів притулку з Туреччини – це насамперед “курдський феномен”. Минулого року 84% заявників заявили, що вони є курдами.

Нагадаэмо, минулого року суд Швеції дозволив екстрадицію прихильника курдської партії до Туреччини.

Німеччина відновлює контроль на сухопутних кордонах через мігрантів



Теги за темою
Німеччина Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader