Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА
Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА

Мешканці Голої Пристані (ТОТ Херсонщини) відзначили 315-річний ювілей міста у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Остання субота вересня — особливий день для жителів Голої Пристані. Сьогодні місто відзначає свій 315-річний ювілей. З цієї нагоди на центральній площі у Києві зібралися голопристанці, аби вшанувати загиблих Захисників і Захисниць, а також підтримати жителів, які перебувають в окупації», - йдеться у повідомленні.

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА - Фото 1

Як зазначається, під час заходу відбувся благодійний продаж сувенірної продукції, виготовленої педагогами Таврійського ліцею. Також провели лотерею, в якій основним призом став прапор міста з підписами всіх учасників заходу.

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА - Фото 2

Всі кошти, зібрані під час благодійного ярмарку, підуть на підтримку ЗСУ.

Як розповіла на заході керівниця апарату Херсонської ОВА Тетяна Козирська, уже два роки, сім місяців і два дні голопристанці позбавлені можливості жити на рідній землі.

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА - Фото 3

«Ми пам’ятаємо як ви виходили на мітинги проти окупантів. І зараз, попри небезпеку, тихий супротив триває. Ми бачимо у соціальних мережах, як жителі Голої Пристані всіма можливими способами дають зрозуміти, що чекають на ЗСУ. І наші оборонці роблять все можливе, щоб лівобережжя стало знову вільним. Тримайтесь! Переможемо!», - зазначила Козирська.

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА - Фото 4

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що відзначають річниці створення також селище Велика Олександрівка, місто Скадовськ та села Музиківка і Рубанівка.

Музиківці виповнюється 209 років. Населений пункт пережив російську окупації і нині активно відновлюється, попри ворожі удари.

Великій Олександрівці – 240 років. Два роки тому її жителі зустріли 238 річницю селища під окупацією, а через десять днів ЗСУ звільнили населений пункт.

Скадовськ відзначає 130-річчя у 948 день російської окупації.

«Наше тепле й привітне курортне місто, де збиралися сім'ї на відпочинок. Все це повернеться і Скадовськ знову буде вільним. Рубанівці сьогодні – 226 років. Село завжди славилося своїми працьовитими людьми. Нині воно під окупацією, але свобода і український стяг обов'язково повернуться», - написав Прокудін.

Мешканці окупованої Голої Пристані відзначили 315-річний ювілей міста у Києві - ОВА - Фото 5

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: Херсонська ОВА / Телеграм

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader