Працюють комплексно: як окупанти на Херсонщині перетворюють школи на осередки пропаганди
Працюють комплексно: як окупанти на Херсонщині перетворюють школи на осередки пропаганди

Працюють комплексно: як окупанти на Херсонщині перетворюють школи на осередки пропаганди

Про це 24 Каналу розповіла журналістка з Херсона Євгенія Вірлич, наголосивши, що окупанти також розташовують російських військових в колишніх школах, медичних закладах і на базах відпочинку. Також на окупованому Запоріжжі в школах проводять "уроки мужності" за участі російських солдатів.

Повністю мілітаризують дітей

За часів російської окупації на Херсонщині чисельність місцевого населення знизилась щонайменше втричі порівняно з мирним часом.

Люди виїхали, і відповідно школи не завантажені дітьми. Тому залишились порожніми дуже багато приміщень. Росіяни використовують їх або для розміщення своїх військових, або для якихось мілітарних заходів,
– пояснила Вірлич.

Школи, які відкрили росіяни повністю мілітаризують дітей, використовуючи будь-які методи.

Окупанти поширюють нові надруковані підручники з російською пропагандою. Причому вони ці підручники друкують по кілька разів на рік і постійно підвозять. І навесні завозили, і напередодні навчального року. В цих підручниках окрім пропаганди, дуже багато ненависті до України, до її союзників, зокрема, Великої Британії або Польщі,
– наголосила вона.

Також росіяни, за її словами, проводять багато спортивних і культурних заходів на честь так званих російських військових, яких діти навіть не знають і чиї імена не запам'ятовують.

Проте постійно вкладається в пам'ять дітей "глорифікація" російських військових і ненависть до України, – зауважила журналістка.

Крім того, окупанти з весни 2024 року посилили мілітарні гуртки на кшталт"Юнармії". Таких організацій дуже багато.

Це такі собі неонацистські угруповання, які повністю скопійовані з гітлерівських часів і переорієнтовані на нинішню Росію. Проводяться мілітарні вистави для дітей і за їх участі, постійно демонструють фільми про війну – і сучасні, і, здебільше, старі, російські. Тобто вони працюють комплексно,
– відзначила Євгенія Вірлич.

Нагадаємо, що в окупованому Маріуполі 5 дітей підірвались на міні, троє з них перебували у важкому стані. Троє дітей знайшли її на подвір'ї своєї школи, розбитої після бойових дій. Росіяни намагалися приховати цю історію, але вона набула розголосу.

Теги за темою
Окуповані території
Джерело матеріала
loader