Російські хакери атакували Австрію напередодні виборів
Російські хакери атакували Австрію напередодні виборів

Російські хакери атакували Австрію напередодні виборів

Джерело

Сьогодні у Австрії пройдуть парламентські вибори. І саме в останні дні вересня активізувалась хакерська група NoName057(16). Вона здійснила масштабні кібератаки проти австрійців.

Хакери полювали на міністерства, державні установи, постачальників енергії, системи громадського транспорту та особливо політичні партії.

До речі, про політику: серед жертв атак опинилися сайти таких партій, як Австрійська народна партія, Соціал-демократична партія Австрії і навіть Комуністична партія (Зюганов, мабуть, дуже образиться, але знову потерпить).

МВС Австрії також підтвердило численні кібератаки на критично важливі державні органи та установи. Саме там і зазначили, що за цими атаками стоїть російська група хакерів NoName057(16). І все це частина ширшої гібридної війни, яку Росія веде проти «колективного Заходу».

Кібератаки виправдовували «русофобською» позицією Австрії, хоча насправді країна займає доволі обережну позицію щодо війни в Україні. І як, сильно допомогло проти російських атак? Чи не дуже?

Насправді атаки відбулися не через якусь русофобію, а чисто по датах. Вже сьогодні у Австрії пройдуть парламентські вибори. Хакери РФ уже атакували різні держави Європи, і саме перед виборами вони стараються найбільше.

Мабуть, росіян вирізняє лише одна риса – вони намагаються намалювати собі ідеологічну місію там, де насправді просто роблять злочини. Наприклад, зривають вибори.

Название источника
Falter
Ссылка на материал
https://www.falter.at/zeitung/20240926/schon-wieder-russische-cyber-angriffe-vor-wahl-in-oesterreich
Теги за темою
Новини політики вибори Австрія
Джерело матеріала
loader