У День захисників та захисниць у центрі Києва зупинятимуть рух транспорту
У День захисників та захисниць у центрі Києва зупинятимуть рух транспорту

У День захисників та захисниць у центрі Києва зупинятимуть рух транспорту

У вівторок, 1 жовтня, о 9:00 Україна буде відзначати День захисників і захисниць України. Столиця приєднається до нього, зупинивши рух на Хрещатику й Майдані Незалежності. Як повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації, хвилина мовчання відбудеться о 9:00 на Хрещатику та Майдані Незалежності.

- У  центрі міста рух зупинять орієнтовно на 10 хвилин. Управління патрульної поліції у місті Києві організовуватиме зупинку автотранспорту вулицею Хрещатик у межах перехрестя з вулицею Алея Героїв Небесної Сотні з 8:55 до 9:05, - зазначили у КМДА.

В адміністрації закликали киян та гостей столиці «долучитися до вшанування пам'яті загиблих героїв і зупинитися о 9:00, щоб віддати шану тим, хто віддав своє життя за свободу та незалежність України».

День захисників і захисниць України відзначається в Україні у день Покрови Пресвятої Богородиці. Він був встановлений 14 жовтня 2014 року президентським указом під назвою "День захисника України". З 2015 року це є офіційним державним святом і вихідним днем. У серпні 2021 року свято було перейменовано на "День захисників і захисниць України" для підтримки рівності статей. Починаючи з 2023 року свято відзначається 1 жовтня через зміни в церковному календарі.

  • З 11 вересня в Івано-Франківську  ввели, разом із національною хвилиною мовчання пам'яті загиблих українських воїнів, загальноміську хвилину мовчання. 
  • У 2023 році Україна вперше святкувала День захисників 1 жовтня. Цей день присвячений усім, хто бореться за нашу країну, додає сили та віддає своє життя заради України. В цей день по всій країні вводили хвилину мовчання. 
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader