У Херсоні невідомий напав на журналістку Олену Гнітецьку
У Херсоні невідомий напав на журналістку Олену Гнітецьку

У Херсоні невідомий напав на журналістку Олену Гнітецьку

Сьогодні, 30 вересня, у Херсоні невідомий напав на журналістку онлайн-видання «Мост» Олену Гнітецьку. Про це сама Гнітецька повідомила представнику ІМІ.

За словами журналістки, вона працює над темою будівництва підземних шкіл у Херсоні й «хотіла особисто оглянути будівництво, яке викликає обурення місцевих мешканців». 

«Прибувши на будівництво, я побачила чоловіка і жінку. До мене підійшов хлопець, якому я сказала, що я журналістка. Він вказав на людей, яких я побачила, як на представників забудовника. Коли я підійшла до них, щоб поставити запитання, чоловік почав на мене кидатися, забрав мій телефон і викинув його в котлован, почав щось кричати, штовхатись і кидати в мене каміння», — розповіла вона. 

За словами Олени, чоловік відмовився повернути їй телефон і вона відійшла від будівництва та попросила перехожу викликати поліцію. 

У цей момент, додала вона, на будівництво приїхав чоловік, який назвався Віктором Спурзою. 

«Він мені відразу заявив, що все про мене і онлайн-медіа "Мост" знає. Передав вітання редактору медіа. Почав казати: “Ви постійно про мене пишете погано. Чого ти взагалі сюди прийшла?” В цей момент підʼїхала поліція, і цей Спурза дав команду нападнику повернути мені телефон», — розповіла Гнітецька.

За словами представника ІМІ, Віктор Спурза, мешканець Львівської області, є співзасновником ТОВ «Будпостач-СТСВ», яке будує декілька підземних шкіл у Херсоні за кошти міського бюджету. Восени 2023 року Старосамбірський районний суд Львівської області визнав його винним за частиною 4 статті 358 КК України («Використання завідомо підробленого документа») та оштрафував на 850 гривень.

Як розповіла журналістка, поліцейські, що прибули на місце події, опитали присутніх, а ті почали казати, що жодного нападу на Гнітецьку не було, а нападник, на якого вказала Олена, просто випадково впустив її телефон. Як телефон журналістки потрапив до його рук, він не пояснив.

Олену Гнітецьку оглянули лікарі швидкої допомоги та не зафіксували травм.

Нагадаємо, у липні у Херсоні на Олену Гнітецьку напав невідомий чоловік під час знімання та погрожував їй розправою. Тоді поліція Херсона відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській роботі.

Джерело матеріала
loader
loader