Ізраїльське вторгнення до Лівану: армія вже відступає від кордону
Ізраїльське вторгнення до Лівану: армія вже відступає від кордону

Ізраїльське вторгнення до Лівану: армія вже відступає від кордону

ЦАХАЛ оголосив закриту зону навколо трьох міст на півночі країни на кордоні з Ліваном.

До початку ізраїльського вторгнення до Лівану, можливо, залишаються лічені хвилини. З обох боків лівано-ізраїльського кордону армії готуються до початку операції.

Про це пишуть ізраїльські та західні ЗМІ.

За даними Reuters, у США вважають, що вторгнення ЦАХАЛу до Лівану неминуче і, ймовірно, вже почалося. Представник Держдепартаменту Метью Міллер заявив журналістам, що Ізраїль повідомив США про "операції, що проводяться ними в даний час, спрямовані на інфраструктуру "Хезболли" поблизу кордону". На питання, чи почалося вже вторгнення, він відповів: "Так ми розуміємо".

Водночас провідне ізраїльське видання Times of Israel спростовує повідомлення західних ЗМІ про те, що вторгнення до Лівану вже почалося.

"Поки люди в Ізраїлі, Лівані та інших країнах чекають на початок наземного наступу Ізраїлю проти "Хезболли" в Лівані, кілька повідомлень про те, що воно вже почалося, спростовуються", — пише видання.

Представник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі закликав "дотримуватися лише офіційних повідомлень та не поширювати безвідповідальні чутки".

Однак і західні, і ізраїльські ЗМІ повідомляють, що ліванська армія вже відступила з кількох позицій на південному кордоні з Ізраїлем. Офіційного підтвердження цієї інформації від Лівану на час публікації немає.

За словами анонімного джерела Reuters у силах безпеки, ліванська армія відступила щонайменше на 5 км на північ від кордону.

Близько 9 години вечора в понеділок, 30 вересня, ЦАХАЛ оголосив закриту зону навколо трьох міст на півночі країни на кордоні з Ліваном.

"Після оцінки ситуації райони Метула, Місгав Ам та Кфар-Гіладі на півночі Ізраїлю були оголошені закритою військовою зоною. В'їзд до цієї зони заборонено. Відповідний наказ підписано командувачем Північного угрупування Армії оборони Ізраїлю", – йдеться у повідомленні.

CNN зазначає, що закритий район знаходиться на півночі Ізраїлю. Можливо, там буде розміщений плацдарм ізраїльських військ, які задіяні в майбутній наземній операції на території Лівану.

Джерело матеріала
loader
loader