У Запоріжжі містяни перешкоджали журналістці фіксувати наслідки російської атаки
У Запоріжжі містяни перешкоджали журналістці фіксувати наслідки російської атаки

У Запоріжжі містяни перешкоджали журналістці фіксувати наслідки російської атаки

Інцидент стався вранці 29 вересня, коли Ельміра приїхала на одну з локацій у приватному секторі Запоріжжя, яка вночі постраждала внаслідок російської атаки КАБами

У Запоріжжі мешканці приватного сектору, куди напередодні влучили російські КАБи, перешкоджали журналістці місцевого сайту 061.ua Ельмірі Шагабудтдиновій фіксувати наслідки російської атаки.

Про це Інституту масової інформації повідомила Ельміра Шагабудтдинова.

За словами журналістки, їй блокували прохід, ображали, погрожували і вимагали видалити вже зроблені фото. Її звинувачували в тому, що журналісти лише заважають і атаки здійснюються саме через них.

Інцидент стався вранці 29 вересня, коли Ельміра приїхала на одну з локацій у приватному секторі Запоріжжя, яка вночі постраждала внаслідок російської атаки КАБами.

«Під час роботи мене зупинила невідома місцева жінка, перегородила мені дорогу, почала кричати і вимагала видалити фото, які я вже зробила. Я представилась, показала посвідчення та акредитацію. Втім, не допомогло. Жінка продовжила кричати, лаятися і звинувачувати мене, що журналісти лише заважають і атаки здійснюються саме через нас», — розповіла Ельміра Шагабудтдинова.

Як розповіла журналістка, жінка намагалася вихопити телефон з її рук і погрожувала, що викличе поліцію.

За деякий час до жінки доєдналися ще кілька місцевих мешканців, які перегородили дорогу журналістці, лаяли її та блокували прохід.

У результаті жінка викликала поліцію, втім, коли приїхав патруль, мешканці не пропускали журналістку до поліції.

«Наскільки мені відомо, жінка написала на мене заяву в поліцію невідомого змісту. У свою чергу, я також написала заяву про перешкоджання професійній діяльності», — розповіла журналістка.

За інформацією Ельміри Шагабудтдинової, представники поліції, які прибули на місце, жодних пояснень з неї не взяли, а просто забрали заяви і поїхали.

Пізніше, після того, як журналістка зв’язалася з відділом комунікації ГУНП у Запорізькій області, на місце також приїхали його представники, які спробували провести роз’яснювальну роботу з нападницею.

Проте, зазначила Ельміра, жінка вела себе агресивно і з поліцейськими, втім, в результаті, вони дали «зелене» світло на роботу і журналістка змогла зробити репортаж з місця події.

Поліція Херсона відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській роботі.

Фото: пресслужба ДСНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Обстріл Запоріжжя Журналісти
Джерело матеріала
loader