Українську мову представили на фестивалі у Латвії
Українську мову представили на фестивалі у Латвії

Українську мову представили на фестивалі у Латвії

Організація українських вчителів в Латвії Izglītības centrs VOLIA.lv представила українську мову на фестивалі європейських мов, який відбувся в Національній бібліотеці в Ризі з нагоди щорічного Європейського дня мов.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Латвії.

Українську мову представили на фестивалі у Латвії - Фото 1

Учасники та гості фестивалю мали можливість познайомитися з українською мовою та взяти участь у вікторинах і конкурсах на знання української мови, які підготували наші вчителі.

Українську мову представили на фестивалі у Латвії - Фото 2

«Відвідувачі свята, як дорослі, так і діти, проявляли неабияку зацікавленість до пізнання української мови та перевіряли свої знання, виконуючи різні цікаві завдання», – йдеться в дописі.

Українську мову представили на фестивалі у Латвії - Фото 3

У диппредставництві зауважили, що загалом на фестивалі були представлені мови усіх країн-членів Європейського Союзу, а представленість України на святі є важливим елементом інтеграції української мови у мовне та культурне європейське середовище.

Фестиваль європейських мов, організований Представництвом Європейської комісії в Латвії у співпраці з Національною бібліотекою Латвії.

Нагадаємо, посольство України в ОАЕ разом з Українською жіночою ініціативою, українськими суботніми школами «Софія» та «Дивосвіт», ансамблями «Коралі» та «Червона Калина» представили українську мову на Європейському дні мов в Абу-Дабі.

Фото: посольство України в Латвії / Фейсбук

Теги за темою
Фестиваль
Джерело матеріала
loader