У Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилу з Росії
У Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилу з Росії

У Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилу з Росії

Пил, що потрапив в Україну вранці 30 вересня, поширюється на територію Київщини, Житомирщини та півночі Вінниччини зі сход. Водночас відчувається відчутний запах диму, що прийшов з півночі. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики пояснюють, щоці дві комбінації поєднуються, бо є північний потік, тому задимлення поширюється на нашу територію з північного сходу, де  є джерела диму. У той час як на висоті переважає потік з південного сходу, якраз з місця поширення пилу. Тому обидва чинники забруднення стрімко поширюються на Київщину, де й будуть осідати та залишаться ще на кілька днів.

- Водночас як видно із супутникового продукту, де чітко пил відображений рожевим яскравим кольором, фіксується потужна пилова буря на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру. Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок, - йдеться у повідомленні.

  • Раніше у понеділок Сумський обласний центр з гідрометеорології повідомив, що серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України виникло через "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території Росії, де зараз масштабні лісові пожежі. 
  • До деяких міст на сході України в ніч на 30 вересня дісталася пилова буря. Жителі Дніпра, Харкова та Полтави у місцевих пабліках пишуть про погану якість повітря та автомобілі, вкриті пилом, бояться навіть відчиняти вікна в квартирах. 
Джерело матеріала
loader