У РФ відповіли на версію "корейського сценарію" завершення війни в Україні від президента Сербії
У РФ відповіли на версію "корейського сценарію" завершення війни в Україні від президента Сербії

У РФ відповіли на версію "корейського сценарію" завершення війни в Україні від президента Сербії

За словами Александра Вучича, передбачається корейський сценарій, а остаточного рішення не буде через 10, 20 або 30 років. Корейська війна закінчилася 1953 року перемир'ям, але мирний договір досі не підписано.

Москва відреагувала на прогноз президента СербіїАлександер Вучича про те, що війна в Україні нібито триватиме довгі роки, і що її закінчення видається приблизно таким самим, як і Корейської війни. Про це пише Newsweek.

Відповідаючи на запитання про війну в Україні, Александр Вучич в інтерв'ю сербському виданню Informer сказав, що "врешті-решт настане мир, тому боротьба буде жорсткою за кожне село".

"Буде корейський сценарій, а рішення не буде через 10, 20 або 30 років", — додав він.

Про додаткові подробиці свого порівняння він не розповів. Водночас відомо, що Корейська війна закінчилася 1953 року перемир'ям, але мирний договір так і не було підписано.

Відповідаючи на запитання про коментарі Вучича, прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив у понеділок, що "ми виходимо з того, що спецоперація має завершитися досягненням усіх поставлених цілей", повідомило інформагентство ТАРС.

Цілі Кремля під час початку вторгнення в Україну були неоднозначними, але загалом передбачалося ослаблення або розрив зв'язків України з НАТО і розширення територіальних надбань.

Вучич також сказав в інтерв'ю, що війна, розпочата Путіним, стала менш цікавою для населення США.

"Нерозумно недооцінювати російську армію, а вони також недооцінили російську економіку, яка не відчула наслідків", — додав він.

Політичний аналітик із Белграда Нікола Мікович сказав, що ця заява Вучича була спрямована на його проросійську аудиторію, а коментарі про російську армію та економіку були саме тим, що від нього хочуть почути.

За словами аналітика, Вучич уже робив хибні прогнози про війну в Україні, тому його слова не варто сприймати серйозно.

Нагадаємо, що під час контратаки вКурській області російська техніка застрягла у власних фортифікаціях.

Раніше повідомлялося, щоЗеленський зустрівся з Вучичем у Великій Британії.

Джерело матеріала
loader