Чи сніжитиме в Україні у жовтні: синоптик здивував прогнозом
Чи сніжитиме в Україні у жовтні: синоптик здивував прогнозом

Чи сніжитиме в Україні у жовтні: синоптик здивував прогнозом

У жовтні відбудеться як мінімум одне суттєве похолодання.

В перші дні жовтня на більшій частині території України збережеться аномально тепла погода, а у третій декаді місяця місцями очікується сніг.

Такий прогноз озвучив синоптик Ігор Кібальчич на Meteoprog.

За його припущеннями, перші заморозки як на поверхні ґрунту, так і у повітрі варто очікувати приблизно в період з 7 по 10 жовтня. 

"У жовтні відбудеться як мінімум одне суттєве похолодання наприкінці першої декади, але воно не відіграє вагому роль у середньомісячній температурі, яка прогнозується на 1 – 2,5 °С вищою за кліматичну норму. Місцями у третій декаді може спостерігатися перший сніг, особливо у передгірських районах та на Поліссі, але формування снігового покриву, хоч і тимчасового, малоймовірне", - зауважив він.

Синоптик пояснив, що різке похолодання буде пов'язане з вторгненням арктичних повітряних мас на східній периферії антициклону.

"Похолодання супроводжуватиметься випаданням дощів, посиленням північно-західного вітру та коливаннями атмосферного тиску. Температурні показники за підсумком знизяться на 7 – 13 °С. Саме такі зміни у синоптичних умовах стануть переломними та ознаменують початок метеорологічної осені в нашій країні", - додав він.

  • Коли Покрова Пресвятої Богородиці за новим календарем: що можна і не можна робити
  • Фінансовий гороскоп на жовтень 2024 року
  • Жовтень почнеться аномальною погодою: прогноз синоптика на тиждень
Джерело матеріала
loader