Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи
Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи

Головну нагороду отримав знімок іберійської рисі, яка тримає в зубах свою здобич.

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила найкращі фото 2024 року на тему повернення диких видів у природне середовище. Про це повідомляє організація Rewilding Europe.

Головну нагороду отримав знімок шведського фотографа Стаффана Відстранда іберійської (чи іспанської) рисі, яка тримає в зубах свою здобич.

На думку журі, це фото демонструє відродження популяції одного з найбільш знакових хижаків Європи та підкреслює важливість «динаміки стосунків» між хижаком і жертвою.

«Фотографія Стаффана чудово передає магію ревайлдингу. Його зображення — це не просто краса рисі. Це про відновлення здоров'я та функціональності природи, а також про широкі переваги повернення виду, який може допомогти формувати навколишнє середовище», — прокоментував член журі Лорієн Голтьєр.

Друге нагороду цьогорічного конкурсу отримав австрійський фотограф Бернгард Шуберт та його знімок «Середовище дунайського лосося». В журі кажуть, що зафіксована Шубертом «яскрава річкова екосистема, що оживає, ілюструє силу перетворення річок».

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи - Фото 1

Також до переліку найкращих робіт потрапила знимка «Насіння надії» британця Люїса Джефферсі. Цей знімок фіксує спроби природоохоронців зберегти морські трави — єдині квітучі рослини, які ростуть у морському середовищі, пише журі.

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи - Фото 2

Крім того, відзначили роботу «Надія на майбутнє наших річок» нідерландця Артура де Бруїна, який сфотографував випуск осетрів до однієї з річок Європи.

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи - Фото 3

Та роботу німецького фотографа Флоріана Сміта «Король Сходу», на якій зображено величного європейського зубра у національному парку «Біловезька Пуща» в Польщі.

Фотопремія Rewilding Europe Award визначила п’ять найкращих знімків дикої природи - Фото 4

Премію Rewilding Europe Award організовує Німецьке товариство фотографів природи. Найкращі роботи цьогорічної премії відзначать на спеціальній церемонії під час Міжнародного фестивалю природної фотографії GDT з 25 по 27 жовтня.

Лауреати першої та другої премії отримають 1000 євро та 500 євро відповідно, а їхні роботи потраплять на виставку, яка подорожуватиме Європою протягом наступних трьох років.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader