Норвегія змінила правила захисту українських біженців
Норвегія змінила правила захисту українських біженців

Норвегія змінила правила захисту українських біженців

Норвегія внесла істотні зміни до своєї політики щодо захисту українських біженців. Починаючи з 27 вересня автоматичне надання притулку для громадян України із шести західних областей було скасовано.

Як повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про це йдеться на сайті уряду Норвегії.

Зміни стосуватимуться мешканців Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей, які Директорат у справах іноземців Норвегії (UDI) тепер вважає безпечними регіонами.

Тепер українці, які прибувають із цих областей, мають пройти індивідуальну оцінку їхніх потреб у захисті. Це означає, що вони можуть отримати відмову у наданні притулку, якщо їхня ситуація не відповідатиме критеріям захисту.

Українці у Норвегії / Фото: Pixabay
Українці у Норвегії / Фото: Pixabay

Норвезький уряд пояснює, що ці зміни необхідні для забезпечення контролю і сталості міграційних процесів, а також для збереження можливості надавати рівномірну допомогу українцям, які справді потребують.

Важливо відзначити, що нові правила не впливають на статус українців, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії, а також їхніх близьких родичів. Крім того, вони не стосуються осіб, яким пропонується медична евакуація до Норвегії в рамках програми Medevac, та членів їх сімей, що їх супроводжують.

Також раніше ми розповідали про інші критерії, які не дають право на тимчасовий захист в Норвегії.

Джерело матеріала
loader
loader