Пенсіонери залишились без грошей: людям винні мільярди
Пенсіонери залишились без грошей: людям винні мільярди

Пенсіонери залишились без грошей: людям винні мільярди

Пенсійний фонд України заборгував 17 мільярдів гривень пенсійних виплат постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та мешканцям постраждалих регіонів. Станом на 1 серпня Фонд має понад 161 300 рішень, які потребують примусового виконання, включаючи виплати інвалідам 1, 2 і 3 груп та дітям-інвалідам.

Це дуже важливо, адже мова йде про українців, які серйозно постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС і досі не отримали своїх виплат. Зобов'язання Пенсійного фонду обумовлені необхідністю виконання своїх зобов'язань перед тими, хто постраждав від наслідків аварії.

Чорнобильська атомна станція

Для погашення цього боргу необхідно виділити 17,2 мільярда гривень з державного бюджету. Це великі суми, які покликані підтримати людей, які потребують фінансової допомоги.

Людина тримає гроші в руках

Що стосується пенсій, то вони варіюються в залежності від групи інвалідності:

  • Для інвалідів I групи виплата становить 6 000 гривень.
  • Для інвалідів II групи — 4 800 гривень.
  • Для інвалідів III групи — 3 700 гривень.
  • Діти з інвалідністю також отримують 3 700 гривень.

Ці виплати є важливими для людей, які потребують підтримки, адже вони живуть у складних умовах і часто стикаються з труднощами в повсякденному житті. Влада повинна знайти шляхи для вирішення цієї проблеми, щоб забезпечити гідне життя тим, хто постраждав від Чорнобильської катастрофи, і надати їм ту фінансову допомогу, на яку вони мають право. Потрібно не лише виконати зобов’язання, але й показати, що держава піклується про своїх громадян у важкі часи.

Раніше ми повідомляли,чорнобильців хочуть звільнити від розмитнення авто.

Держава не виконує соціальне забезпечення чорнобильців- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader