Підготовка до зими: що має зробити кожен, щоб зберегти тепло вдома
Підготовка до зими: що має зробити кожен, щоб зберегти тепло вдома

Підготовка до зими: що має зробити кожен, щоб зберегти тепло вдома

Зима в Україні може бути суворою, і підготовка до неї — це вже не просто про комфорт, а про виживання. Через можливі перебої з енергопостачанням важливо заздалегідь підготувати свій дім.

Компанія Yasno склала список простих, але корисних порад, щоб допомогти українцям краще підготуватися до опалювального сезону та зберегти тепло у своїх домівках.

Перевірка вікон та дверей
Перед зимою варто переконатися, що вікна й двері щільно зачиняються, а щілини та тріщини усунуті. Це допоможе уникнути витоку теплого повітря з оселі та зменшити проникнення холоду.

Скрін, відео YouTube вікно

Розташування меблів
Щоб ефективніше використовувати тепло, варто тримати дивани та інші меблі подалі від зовнішніх стін, а також стежити, щоб радіатори не були закриті. Так тепло рівномірно розподілятиметься по кімнаті.

Види диванів, pixabay.com

Обслуговування радіаторів
Очистіть радіатори від пилу та розгляньте можливість встановлення фольгованих екранів за ними. Це дозволить підвищити тепловіддачу до 20%. Важливо також, щоб штори не перекривали радіатори.

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

Перевірка електромережі
Взимку навантаження на електромережу значно зростає, тому необхідно перевірити стан розеток та електроприладів, щоб уникнути проблем.

Підготовка до можливих відключень
Через можливі вимкнення електрики важливо мати резервні зарядні станції для гаджетів. Це допоможе залишатися на зв’язку навіть у найкритичніші моменти.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна зробити свій дім теплішим, енергоефективнішим і безпечнішим на період холодів.

Раніше ми повідомляли,росія готує грунт для масового блекауту України.

У "Київтеплоенерго" дали кілька порад, як не замерзнути у власній квартирі- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо,що зробити зараз, щоб зберегти тепло взимку?

Джерело матеріала
loader
loader