Росія та Іран розширюють економічну співпрацю - ISW
Росія та Іран розширюють економічну співпрацю - ISW

Росія та Іран розширюють економічну співпрацю - ISW

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін 30 вересня прибув до Тегерана, щоб зустрітися із різними іранськими чиновниками і підкреслити важливість російсько-іранської економічної співпраці.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Мішустін зустрівся із президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і заявив, що очікує, що Росія та Іран підпишуть передбачувану всеосяжну угоду про стратегічне співробітництво на майбутньому саміті БРІКС у Казані, Татарстан, який проходитиме з 22 до 24 жовтня.

Крім цього, російський прем’єр зустрівся із першим віцепрезидентом Ірану Мохаммадом-Реза Арефом для обговорення можливості для російських інвестицій у «різні сфери» в Ірані, і, зокрема, зустрівся із міністром нафти Ірану Мохсеном Пакнеджадом.

Водночас посол Ірану і Росії Казем Джалалі повідомив, що візит Мішустіна до Ірану буде особливо зосереджений на розвитку торгівельно-економічних зв’язків між двома країнами.

«Російські та іранські чиновники, ймовірно, розглядають розширення економічної та фінансової співпраці як необхідний компонент загального посилення російсько-іранських відносин», – вважають експерти ISW.

Як повідомлялося,Сполучені Штати і Велика Британія дедалі більше стурбовані тим, що Росія ділиться з Іраном секретною інформацією і технологіями, які можуть наблизити Тегеран до створення ядерної зброї.

Теги за темою
Росія Економіка Іран
Джерело матеріала
loader
loader