Британія, США та Австралія наклали санкції на російських хакерів з «Корпорації зла»
Британія, США та Австралія наклали санкції на російських хакерів з «Корпорації зла»

Британія, США та Австралія наклали санкції на російських хакерів з «Корпорації зла»

Evil Corp використовували програмне забезпечення Dridex для викрадення облікових даних зі сотень банків та фінансових установ у десятках країнах світу. Лідер групи розвивав міцні зв'язки з російськими ФСБ і ГРУ.

Велика Британія, США та Австралія з 1 жовтня запровадили санкції проти членів російського кіберзлочинного угруповання Evil Corp. («Корпорація зла»). Про це повідомляють Міністерство фінансів США та пресслужба уряду Британії.

Evil Corp — це російська кіберзлочинна організація, відповідальна за розробку та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Dridex. Цю програму хакери використовували для зараження комп'ютерів і викрадення облікових даних із сотень банків та інших фінансових установ у понад 40 країнах світу. В результаті цього американські та міжнародні фінансові установи та їхні клієнти зазнали збитків на суму понад 100 мільйонів доларів.

З-поміж інших під санкції потрапив Максим Якубець, який тривалий час керував діяльністю групи і розвивав міцні зв'язки між Evil Corp та російськими ФСБ і ГРУ. Раніше Міністерство юстиції США призначило за нього винагороду в розмірі 5 мільйонів доларів.

Також під санкції потрапили колишній офіцер ФСБ Едуард Бендерський, друг Якубця Олександр Риженков, якого США звинувачують у використанні варіанту програми-вимагача BitPaymer для атаки на американських громадян, його батько Віктор Якубець та інші.

Загалом Британія запровадила санкції проти 16 членів угруповання. Їм заморозять активи і заборонять в'їзд до країни.

Нагадаємо, у липні США запровадили санкції проти керівників російського кіберзлочинного угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR), яке здійснює операції проти об’єктів критичної інфраструктури по всьому світу.

Крім того, починаючи з 12 вересня США запровадили посилені санкції проти Росії в IT сфері — низка провідних компаній і сервісів оголосили про вихід з російського ринку або запровадження нових обмежень для російських користувачів. 

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
США Великобританія санкції Австралія
Джерело матеріала
loader