В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву»
В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву»

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву»

На 29-му Будапештському міжнародному книжковому фестивалі відбулася презентація двомовної антології «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» від Фундації української книги в Угорщині.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» - Фото 1

Послухати презентацію прийшло багато літературних поціновувачів, а також тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Іштван Балог, почесний консул України в Угорщині Хорват Золтан, голова Товариства української культури Ярослава Хортяні, керівник Центру української культури і документації в Угорщині Ігор Шипайло.

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» - Фото 2

Посольство подякувало Михайлу Жайворону за упорядкування збірки «Поетична вАрта», а Ігорю Павлюку – за передмову до неї.

«Велика шана одним із кращих сучасних українських поетів, зокрема й нашій почесній гості Юлії Бережко-Камінській, за щемливу поезію, народжену в умовах повномасштабного російського вторгнення, яка увійшла до антології. Приємно також відзначити, що картина геніального українського художника Олега Шупляка «Україна у війні» підкреслила характер збірки й стала її промовистою обкладинкою», – зазначається у повідомленні.

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» - Фото 3

У диппредставництві наголосили, що презентації цієї антології, як і стенда «Ukraine» на цьогорічному книжковому фестивалі не сталося б без самовідданої кропіткої праці Уляни Княгинецької та Фундації української книги в Угорщині. Упродовж усього року тривала робота над видавництвом збірки воєнних поезій і їх перекладом на угорську мову, який здійснила талановита Тімеа Тімко.

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» - Фото 4

«Щира вдячність усім причетним до створення цього важливого двомовного видання, яке стало можливим також завдяки підтримці Посольства України в Угорщині, Почесного консула України у м. Шіофок Хорвата Золтана, Товариства української культури в Угорщині, Столичного самоврядування українців в Угорщині, Самоврядування українців Йожефвароша, Самоврядування українців Ференцвароша, Самоврядування української меншини XXII-го району м. Будапешта», – додали в посольстві.

В Угорщині презентували двомовну антологію «Поетична вАрта. Українська поезія спротиву» - Фото 5

Нагадаємо, Фундація української книги в Угорщині «UNABOOK» видала у Будапешті повість дитячої письменниці Еліни Заржицької «Три сходинки Голодомору», присвячену 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Теги за темою
Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader