ЗС РФ просунулись на двох напрямках: у Вугледарі точаться інтенсивні бої
ЗС РФ просунулись на двох напрямках: у Вугледарі точаться інтенсивні бої

ЗС РФ просунулись на двох напрямках: у Вугледарі точаться інтенсивні бої

Боєць ЗСУ повідомив, що ворогу вдалося закріпитись у гаражному кооперативі на півночі міста. У Генштабі підтвердили факт ворожих атак у тих районах, де вдалося просунутись окупантам.

Російські окупанти просунулися на Курахівському та Времівському напрямках. Про це 1 жовтня повідомили у DeepState.

Аналітики розповіли, що ворог рухався в районі села Богоявленки та у Вугледарі на Времівському напрямку, а також в районі селища Цукурине на Курахівському напрямку.

Згадані населені пункти на мапі
Фото: DeepState
Згадані населені пункти на мапі
Фото: DeepState

Що кажуть у ЗСУ?

У звіті Генерального штабу ЗСУ йдеться, що на Курахівському напрямку була відбита 31 атака. Ворог намагався захопити позиції поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки.

"Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Курахове та Георгіївка", — зауважило командування.

На Времівському напрямку зафіксували вісім штурмів, бої точились в районі Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви. ЗС РФ активно залучали для ударів штурмову та бомбардувальну авіацію.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розповів, що у Вугледарі продовжуються інтенсивні бої. Загарбники намагаються повністю захопити західну частину міста та почепити там триколор.

1 жовтня, зі слів військового, ворог дійшов до гаражного кооперативу на півночі міста і закріпився там. Він підкреслив, що часу на вихід з міста мало, і відходити намагаються "далеко не всі" українські групи.

"Алекс" розповів, що шляхи відходу коригує дронами ворожа розвідка, тож кожне пересування вони "тримають на контролі".

Нагадаємо, аналітики DeepState вночі на 1 жовтня інформували, що ЗС РФ увійшли в Вугледар та вивісили свої прапори в західній частині міста. Ворожу піхоту помітили всередині багатоповерхових будинків.

Аналітик видання BILD Юліан Рьопке назвав умову, за якої Сили оборони можуть зберегти контроль над Вугледаром.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader