У ЄС рекомендують уникати польотів над Іраном
У ЄС рекомендують уникати польотів над Іраном

У ЄС рекомендують уникати польотів над Іраном

У ЄС рекомендують уникати польотів над Іраном

Близько 80 рейсів авіакомпаній Emirates, British Airways, Lufthansa, Qatar Airways у Дубай, Доху й Абу-Дабі були перенаправлені до Каїра і європейських міст.

Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) рекомендувало європейським авіакомпаніям тимчасово утриматися від польотів у повітряному просторі Ірану черезескалацію конфлікту між Іраном та Ізраїлем, яка загострилася 1 жовтня 2024 року. Як повідомляє AFP, це пов'язано з нещодавньою атакою Ірану на Ізраїль і подальшими заявами Ізраїлю про готовність відповісти на дії Ірану.

Рекомендація EASA діє до 31 жовтня 2024 року, однак може бути переглянута залежно від розвитку ситуації. Агентство продовжить моніторити ситуацію для оцінки рівня ризику, щоб забезпечити безпеку польотів.

Раніше EASA та Європейська комісія вже видавали схожі попередження щодо польотів у повітряному просторі Ізраїлю та Лівану. За інформацією видання **Times of Israel**, у вівторок понад 80 рейсів великих авіакомпаній, таких як Emirates, British Airways, Lufthansa та Qatar Airways, були перенаправлені на інші маршрути, включаючи Каїр та європейські міста, через загрозу безпеці в регіоні.

Нагадаємо, у вівторок увечері Революційна гвардія Ірану заявила, що випустила ракети по Ізраїлю. За даними Ізраїлю, з Ірану випустили майже 200 ракет.

Армія оборони Ізраїлю, коментуючи іранську атаку, заявила що вважає це оголошенням війни і анонсувала «безпрецедентну відповідь».

Джерело матеріала
loader
loader