Peugeot презентували яскравий електромобіль із запасом ходу понад 450 км
Peugeot презентували яскравий електромобіль із запасом ходу понад 450 км

Peugeot презентували яскравий електромобіль із запасом ходу понад 450 км

Новий Peugeot e-408 отримав 210-сильний електромотор та здатен подолати до 453 км без підзарядки. Комплектацію електрокара поповнив ChatGPT.

Лінійку Peugeot 408 поповнила електрична модифікація. Стильний крос-фастбек уже доступний для попереднього замовлення, а публіці його покажуть за два тижні на автошоу в Парижі. Подробиці авто розкрили на офіційному сайті концерну Stellantis.

Електромобіль Peugeot e-408 (саме так назвали модель) отримав нову силову установку. Віддача електромотора становить 210 к. с. і 345 Н∙м, хоча за потреби її можна обмежити на 170 або 190 к. с. для економії заряду.

Запас ходу електрокара становить 453 км
Фото: Peugeot

Акумуляторна батарея ємністю 58,2 кВт∙год забезпечує запас ходу в 453 км. Зарядити її від швидкої станції (струмом потужністю 120 кВт) на 80% можна за 30 хвилин.

Зовні електрична модифікація майже не відрізняється від стандартного Peugeot 408 – її видають хіба особливі 19-дюймові диски з покращеною аеродинамікою та шинами з низьким коефіцієнтом опору.

Важливо Peugeot розкрили подробиці стильних електрокросоверів із запасом ходу до 700 км (фото)

У салоні дещо змінили віртуальний щиток приладів та меню мультимедіа, а також додали "помічника" ChatGPT. Об’єм багажника електрокара дещо менший, аніж у бензинової версії – 471-1545 л.

Електромобіль оснастили ChatGPT
Фото: Peugeot

Як і всі Peugeot 408, електрокар запропонують у комплектаціях Allure GT. У базовому виконанні є двозонний клімат-контроль, камера і навігація.

До речі, нещодавно на український ринок вийшов оновлений електрокросовер Peugeot e-2008.

Також Фокус розповідав, що Stellantis почав продажі недорогого сімейного електрокросовера.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader