МЗС України засудило масований іранський ракетний обстріл Ізраїля
МЗС України засудило масований іранський ракетний обстріл Ізраїля

МЗС України засудило масований іранський ракетний обстріл Ізраїля

МЗС України “рішуче засуджує” масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю увечері 1 жовтня. Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак. Про це сказано у заяві, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ України 2 жовтня.

- Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу, — йдеться у повідомленні.

У МЗС додали, що Україна, яка вже понад два з половиною роки чинить опір неспровокованій збройній агресії, протистоїть не лише державі-агресору Росії, але і її поплічникам, зокрема Ірану, який постачає російському режиму озброєння. 

- Засуджуємо дії іранського режиму, які дестабілізують одразу два регіони: Європу та Близький Схід, — зазначили дипломати.  

Відомство підтримало оперативні дії союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетного обстрілу.

- Закликаємо союзників України так само рішуче та без коливань захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак, оскільки людське життя є однаково цінним у будь-якій частині світу, — заявили в МЗС.

Також Міністерство закордонних справ підкреслило важливість неухильного дотримання усіма державами світу норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН.

- Якнайшвидша стабілізація безпекової ситуації на Близькому Сході є важливою умовою для недопущення подальшої регіональної дестабілізації, — підсумували в МЗС.

  • Пізно ввечері 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю 180 балістичних ракет.
  • 9 вересня МЗС України викликало на килим повіреного Ірану через постачання ракет Росії.
Теги за темою
МЗС України Іран
Джерело матеріала
loader
loader