Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю
Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю

Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю

Останнім часом українські споживачі все частіше ставлять питання про справедливість ціноутворення на продукти першої необхідності. Особливий інтерес викликає ситуація з картоплею – продуктом, який є практично в кожному українському будинку.

Про це пише "Хвиля".

За даними оптового ринку "Шувар", мінімальна ціна на картоплю становить 17 гривень за кілограм, середня – 18,50 гривень, а максимальна сягає 20 гривень.

Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю - Фото 1

Проте ситуація у роздрібних мережах виглядає зовсім інакше. За даними сервісу GoToShop, у супермаркетах країни ціни на картоплю варіюються від 19,99 до 40 гривень за кілограм, залежно від сорту та якості. Так, звичайну картоплю в асортименті можна придбати за 19,99 гривень, тоді як мита очищена картопля Ашан обійдеться покупцеві в 30,90 гривень за 500 грамів, що у перерахунку становить майже 62 гривні за кілограм.

Особливу увагу привертають ціни на елітні сорти картоплі. Наприклад, картопля для запікання Белла Росса продається за ціною 34,90 гривень за кілограм, а біла картопля Гранада – по 36,90 гривень.

Цікаво відзначити, що навіть звичайна картопля першого сорту в мережевих магазинах коштує 24,90 гривень за кілограм, що на 24,5% вище за максимальну оптову ціну.

Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю - Фото 2

Українцям показали, як відрізняються оптові та роздрібні ціни на картоплю - Фото 3

Крім того, ми розповідали, що ціни на тепличні огірки в Україні суттєво зросли порівняно з минулим роком, і на це є певні причини.

Джерело матеріала
loader