Відомий український актор вперше розповів про трагедію в родині та про свій похід до ТЦК
Відомий український актор вперше розповів про трагедію в родині та про свій похід до ТЦК

Відомий український актор вперше розповів про трагедію в родині та про свій похід до ТЦК

Артист відверто поділився особистим.

Вже 7 жовтня о 20:15 відбудеться прем'єра 16-серійного детективу "Батя", головну роль в якому зіграв український актор театру та кіно Олександр Мельник.

Майже 15 років артист здебільшого втілював на екранах бандитів, але наразі отримав першу головну роль у своєму житті - колишнього військового, заслуженого оперативника Степана Стапановича Безбатька.

В  інтерв'ю "Фактам" актор розкрив подробиці знімань, розповів про життя під час війни, похід до ТЦК та трагедію в родині.

Олександр каже, що грати Батю було дуже відповідально для нього. Через проблеми зі здоров'ям актор не служив в армії та не має військового досвіду окрім кіно. Під час підготовки до знімань "Баті" артист активно питав порад у військових.

"Я питав поради у військових, як передати їхній стан, настрої, переживання…А хлопці мені відповіли: "Роби те, що ти вмієш, будь чесним", - розповів Олександр.

За його словами, знімання під час війни мають низку обмежень: через комендантську годину, тривоги, стислі графіки. Зокрема, на роботу над 16-ма серіями "Баті" пішло два місяці.

Олександр Мельник, який є актором Театру юного глядача на Липках, також зізнався, що зараз оновлює документи для ТЦК і не виключає, що може бути мобілізований, як багато його колег.

"Якраз зараз буду проходити ВЛК (військово-лікарську комісію), але у мене великі проблеми зі здоров'ям. Це через серйозну травму хребта, яку я отримав ще коли займався боротьбою. Є й інші проблеми. Я робив багато обстежень, проходив МРТ, готую пакет документів, вже був у своєму районному ТЦК. Тож не виключаю, що мене можуть мобілізувати, як і багатьох інших акторів театру та кіно. Зараз Театру юного глядача, де я працюю, дали бронь, але я не знаю поки, як це працює. Тому готую всі необхідні документи", - поділився актор.

Олександр Мельник з дружиною та дітьми залишається в Києві, звідки нікуди й не виїжджали під час війни. Каже, що трохи адаптувався до нової реальності, але стан тривожності все ж сидить дуже глибоко всередині, він нікуди не зникає.

"З часом біль притуплюється, як і інші відчуття — кохання, ненависть, злоба. Прикро, що через це люди стали злі одне на одного, відчувається ця напруга. На жаль, ми не знаємо, скільки буде тривати війна та як це надалі впливатиме на психологічний стан людей", - розповів Олександр.

На початку повномасштабного вторгнення батьки Олександра Мельника перебували в Соледарі. Сестрі вдалося вивезти їх до Павлограда. Проте, пережите підірвало здоров'я батька актора. Нещодавно його не стало.

"Дуже шкода маму й сестру, скільки їм довелося пережити горя, втратили все й змушені були тікати в невідомість. Навіть страшно уявити, що залишилось від міст мого дитинства Соледара й Бахмута, де я ганяв у футбол, безтурботно проводив час з друзями та рідними, де неймовірно пахнуть яблука", - з сумом каже актор.

Дивись захопливу історію "Батя" від 7 жовтня о 20:15 на телеканалі 2+2.

Джерело матеріала
loader