ВООЗ закликала регулювати використання смартфонів через ризики для здоров'я молоді
ВООЗ закликала регулювати використання смартфонів через ризики для здоров'я молоді

ВООЗ закликала регулювати використання смартфонів через ризики для здоров'я молоді

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає країни розглянути можливість регулювання використання смартфонів, подібно до тютюнових виробів, через дедалі більший негативний вплив соціальних мереж на психічне здоров'я молоді.

Як повідомляє Politico, про це заявила директорка департаменту політики і систем охорони здоров'я Європейського бюро ВООЗ Наташа Аццопарді-Мускат, передає Укрінформ. 

За словами представниці ВООЗ, заходи можуть включати вікові обмеження для власників смартфонів, контроль за цінами на пристрої і навіть заборону на використання смартфонів у певних місцях - за аналогією з забороною куріння у громадських місцях.

«Можливо, нам потрібно подумати про те, де доречно використовувати цифрові пристрої, і можливо, настав час почати думати про місця, де певні цифрові пристрої не повинні використовуватися», - сказала вона.

Опубліковане минулого місяця дослідження ВООЗ відзначає поширення проблемної поведінки серед підлітків у Європі через залежність від ігор і соцмереж. Було опитано майже 280 000 дітей віком від 11 до 15 років у Європі, Центральній Азії та Канаді. Згідно з дослідженням, кожен десятий відчуває на собі негативні наслідки соціальних мереж. Серед дівчат цей показник вищий, ніж серед хлопців - 13% проти 9%.

Крім того, 12% підлітків мають проблеми з поведінкою через ігри, причому хлопці стикаються з цим більш ніж удвічі частіше, ніж дівчата.

Як повідомлялося, Instagram заявив, що розширює сферу застосування свого інструменту «Обмеження» спеціально для підлітків, який дозволить їм обмежувати небажану взаємодію з людьми.

Фото: Depositphotos

Теги за темою
ВООЗ Соцмережі
Джерело матеріала
loader