Литовський політик потрапив у скандал через заклик "розстрілювати" за російську культуру
Литовський політик потрапив у скандал через заклик "розстрілювати" за російську культуру

Литовський політик потрапив у скандал через заклик "розстрілювати" за російську культуру

У Литві почали розслідування у зв’язку з неоднозначними висловлюваннями телеведучого, члена консервативної партії "Союз Вітчизни – Християнсько-демократична партія Литви" (TS-LKD) Альгіса Раманаускаса про російську культуру.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

На You.

Tube 13 вересня опублікували відео, де Раманаускас нібито вороже висловлювався про російськомовних людей і людей, які споживають російську культуру, і заявив, що їх слід "позбавити дітей, а потім розстріляти".

Після критики Раманаускас перепросив за висловлювання й заявив, що не закликав нікого вбивати.

"Коли я говорю про "русифіковану Литву", я завжди наголошую на тому, що я маю на увазі тих литовців, які споживають бандитські петербурги та кіркорових.

Ясніше нікуди", – стверджував він.

У четвер Вільнюська окружна прокуратура повідомила, що розпочала досудове розслідування у зв'язку з висловлюваннями Раманаускаса за фактом публічного підбурювання до насильства щодо групи людей за ознакою їхньої національності та мови.

Того ж дня керівництво партії TS-LKD задовольнило прохання Альгіса Раманаускаса про призупинення його членства в політичній силі.

Раніше Сейм Литви ухвалив поправки до закону, які зобов'язують іноземних співробітників сфери обслуговування і компанії, що їх наймають, надавати послуги клієнтам литовською мовою.

А Латвія зробила знання латиської мови на базовому рівні обов'язковою вимогою для отримання постійної посвідки на проживання, що викликало нарікання багатьох росіян.

Проте Конституційний суд визнав рішення уряду законним.

Джерело матеріала
loader