Унікальна, випробувана війною: Міноборони показало партнерам українську зброю
Унікальна, випробувана війною: Міноборони показало партнерам українську зброю

Унікальна, випробувана війною: Міноборони показало партнерам українську зброю

Серед представлених зразків – протитанковий ракетний комплекс "Стугна", самохідна артилерійська установка "Богдана", безпілотники тощо. Про це повідомили в Міноборони.

Українська зброя, яка довела свою ефективність на полі бою

Новітні зразки зброї українського виробництва на одному з військових полігонів презентував міжнародним партнерам заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Були представлені протитанковий ракетний комплекс "Стугна", самохідна артилерійська установка "Богдана", бронеавтомобілі, роботизовані системи, зокрема, наземні дрони-камікадзе і машини для розмінування.

Партнерам показали унікальну українську зброю / Фото Міноборони

Також учасники приділили увагу безпілотним літальним апаратам, – від малих FPV-дронів до великих ударних БПЛА, здатних проникати вглиб території ворога.

Представники міністерства й іноземні партнери обговорили перспективи співпраці у сфері оборони. Також під час презентації Дмитро Кліменков наголосив на важливості інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс.

Ми маємо унікальні розробки, які вже пройшли випробування в боях та допрацьовані розробниками до певного еталона. Запрошуємо світових виробників зброї та інвесторів до співпраці, щоб разом зміцнити нашу обороноздатність,
– підкреслив заступник міністра оборони.

До речі, у відомстві зауважили, що представники іноземних країн і підприємств висловили значний інтерес до української оборонної промисловості. Міноборони буде розвивати ці відносини та сприяти створенню нових можливостей для спільних розробок.

Презентація української зброї: дивіться відео


Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader