На південному сході США вирує ураган "Елен" - вже загинули 200 людей, сотні зникли безвісти
На південному сході США вирує ураган "Елен" - вже загинули 200 людей, сотні зникли безвісти

На південному сході США вирує ураган "Елен" - вже загинули 200 людей, сотні зникли безвісти

На південному сході США вирує ураган "Елен" - вже загинули 200 людей, сотні зникли безвісти

З наслідками стихії боротися складно: не дозволяють погодні умови

Південним сходом США пронісся смертельний ураган «Елен». Він уже забрав 200 життів, рятувальники продовжують шукати тих, хто вижив після урагану. Більше половини загиблих - із Північної Кароліни, особливо в гірському районі Ешвілл, де цілі селища були зруйновані і знищені найстрашнішим ураганом після «Катріни», що вирував у США 2005 року, повідомляє BBC.

Сотні людей досі вважаються зниклими безвісти, а близько мільйона будинків залишилися без електрики через майже тиждень після того, як «Елен» вийшла на сушу. Кількість загиблих продовжує зростати, а наслідки стихії поки не піддаються приборканню.

У Таллахассі, штат Флорида, минулого тижня ураган досяг четвертої категорії - «найнебезпечніший»

Президент Байден здійснює поїздку постраждалими регіонами. Він схвалив федеральну допомогу постраждалим від стихійного лиха у Флориді, Джорджії, Північній Кароліні, Південній Кароліні та Вірджинії.

Люди називають те, що відбувається, апокаліпсисом. Літня пара Джеррі та Марсія Севідж померли в ліжку, коли на їхній будинок у Південній Кароліні впало дерево, повідомив їхній онук агентству Ассошіейтед Прес. За його словами, їх знайшли обіймаючи одне одного.

Сотні доріг залишаються закритими, що заважає відправленню допомоги в постраждалі райони. Люди намагаються доставляти допомогу різними способами, зокрема на мулах і вертольотах. Це ініціатива приватних осіб, у яких є ось такі транспортні засоби. Мули виявилися надійнішими в цій ситуації. де ніяк не можуть проїхати автомобілі. дев'ять мулів повезли в гірські райони ліки, воду, дитяче харчування та інші необхідні речі.

Владі Північної Кароліни довелося перевести 880 ув'язнених в інші виправні установи. Раніше було відправлено в інші установи виконання покарань ще 2000 осіб.

В'язниці Північної Кароліни в середу перевели 800 ув'язнених через відсутність електрики і водопостачання, повідомляє департамент виправних установ штату. Раніше цього тижня понад 2000 ув'язнених було переведено з інших в'язниць.

У регіон відправлено понад 8,8 мільйона порцій їжі, 7,4 мільйона літрів води, 150 генераторів і 225 тисяч брезентових наметів.

Найближчими днями очікується посилення опадів у деяких районах узбережжя Мексиканської затоки і Флориди, що може ускладнити відновлювальні роботи.

Сезон ураганів в Атлантиці триває до кінця листопада.

Наразі вАтлантичному океані вирують ще два урагани. Ураган «Кірк», який наразі має третю категорію, може створити небезпечні умови для прибою у Флориді та на Карибських островах, але не досягне суші в США. Тропічний шторм «Леслі» наразі не становить загрози для США.

Джерело матеріала
loader