На Тернопільщині за вимагання судитимуть кримінального «авторитета» та його спільників
На Тернопільщині за вимагання судитимуть кримінального «авторитета» та його спільників

На Тернопільщині за вимагання судитимуть кримінального «авторитета» та його спільників

На Тернопільщині за вимагання судитимуть кримінального «авторитета» та його спільників - Фото 1

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «кримінального авторитета» та його спільників за фактами поширення злочинного впливу, а також вимагання, вчиненого організованою групою та за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий громадянин Грузії поширював свій злочинний вплив на території міста Тернополя та організував вимагання грошових коштів у жителів обласного центру. До протиправної діяльності він залучив спільників – раніше судимих за корисливі та насильницькі злочини.

Обвинувачені, діючи у складі організованої групи, упродовж 2021–2024 років займалися вимаганням неіснуючих боргів у жителів міста Тернополя, погрожуючи фізичною розправою у разі відмови платити.

В ході досудового розслідування правоохоронці зафіксували факти вимагання особами 590 тис. грн від трьох жителів обласного центру. У квітні 2024 року при одержанні частини коштів зловмисників викрили та затримали.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 1 ст. 255-1, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР НПУ.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Tweet
Джерело матеріала