Найцікавіші нові ігри жовтня 2024
Найцікавіші нові ігри жовтня 2024

Найцікавіші нові ігри жовтня 2024

Жовтень вривається з найбільшими релізами року. Окрім гучних блокбастерів цього місяця вийдуть кілька ігор для всієї сім’ї, доповнення до торішніх хітів, а також кілька ремастерів, у тому числі досить неочікуваних. Про кожний з проєктів ми зараз розкажемо у нашій традиційній добірці ігрових релізів місяця.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Найцікавіші нові ігри жовтня 2024 - Фото 1

Зміст

  • 1 SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game
  • 2 Silent Hill 2
  • 3 Diablo IV: Vessel of Hatred
  • 4 Metaphor: ReFantazio
  • 5 Neva
  • 6 Unknown 9: Awakening
  • 7 Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed
  • 8 Fear the Spotlight
  • 9 Call of Duty: Black Ops 6
  • 10 Sonic X Shadow Generations
  • 11 Life is Strange: Double Exposure
  • 12 Dragon Age: The Veilguard

SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game

Жанр: Action, Adventure
Дата: 04 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Switch

Патрик Зірка отримав власну гру і на подив, це не класичний платформер, як можна було очікувати. Бікіні Боттом перетворився на справжнісінький ігровий майданчик. Завдяки широкому асортименту предметів та їх фізичній взаємодії з оточення Патрик здатний влаштувати справжній хаос на вулицях міста, а також в улюблених місцях з серіалу. А що б влаштовувати розгардіяш швидко не набридло, розробники підготували окремі завдання які видають Губа Боб, містер Крабс та інші персонажі мультсеріалу.

Silent Hill 2

Жанр: Action, Adventure, Horror, Survival
Дата: 08 жовтня (6 жовтня ранній доступ)
Платформа: PC, PS5

Джеймс отримує лист від покійної дружини й вирушає на її пошуки в містечко Сайлент Гілл, з яким їх пов’язує багато спогадів. Silent Hill і зокрема Silent Hill 2 не потребує зайвої реклами та роз’яснення. Серія задумувалася як відповідь Resident Evil, а натомість стала самодостатнім проєктом, який подарував один із найкультовіших місць в історії відеоігор — наповнене димом місто-привид Сайлент Гілл.

Через 23 роки класика повертається у новій обгортці та вже зовсім скоро ми дізнаємося, чи вийшло у польського розробника Bloober Team не зіпсувати спадок оригінальної гри. Гра матиме текстову українську локалізацію.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Жанр: aRPG
Дата: 08 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Ще до виходу Diablo IV Blizzard наголосили, що основний сюжет гри будуть продовжувати в майбутніх доповненнях, які мають виходити щороку. Історія Vessel of Hatred продовжується з того місця, де ми зупинилися в оригінальній грі. Після перемоги над Ліліт Нійрель з каменем душі та Мефісто вирушають край за очі, Мефісто в бажанні звільнитися, а Нійрель — знищити Первинне зло.

Доповнення внесе докорінні зміни в основні механіки гри, та головним нововведенням є новий регіон Наганту (Nahantu), та новий клас — Спірітборн (Spiritborne), який дебютує в серії. Докладніше про сюжет доповнення та усі зміни та доповнення ми розкажемо в огляді після релізу.

Metaphor: ReFantazio

Жанр: Action, Adventure, RPG
Дата: 11 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4

Команда яка відповідальна за останні три частини Persona повертається з абсолютно новим проєктом (хоча візуальний стиль Персон впізнаваний з перших кадрів трейлеру). Події гри відбуваються у фентезійному світі Об’єднаного Королівства Євхронія, яке є дзеркальним відображенням сучасного світу. Вбивство Короля вивільнило давню Королівську Магію. Головний герой в компанії феї Ґалліки подорожує світом із завданням зняти прокляття з принца. Останній зник десяток років тому і його вважають мертвим. Ну і в кращих традиціях серії готуйте від 80 годин тільки на проходження сюжету. Гра має демо версію.

Neva

Жанр: Adventure, Platformer
Дата: 15 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Автори інді-хіта GRIS повертаються з новим проєктом. Як і попередниця Neva в першу чергу зачаровує своїм художнім оформленням. Гра розповідає історію Альби, молодої жінки, пов’язаної з дивовижним вовченям після зустрічі з темними силами. Разом вони вирушають у небезпечну подорож колись прекрасним світом, який тепер повільно руйнується навколо них.

Ігролад отримав надбудову у вигляді повноцінної бойової системи, в якій нам активно допомагає зубастий напарник. Гра робить доволі розмашисті омажі «Принцесі Мононоке», та чи зможе вона зрівнятися з класикою від Міядзакі покаже тільки час.

Unknown 9: Awakening

Жанр: Action, Adventure
Дата: 18 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One

Харуна з дитинства мучать видіння власної смерті. Також вона володіє здатністю переноситися в таємничий вимір під назвою Вигин, який перетинається з нашим. Але така сила не залишається непоміченою, і Харуна швидко стає мішенню для групи Висхідних, які хочуть використовувати Вигин, щоб змінити хід людської історії.

Unknown 9 задумувався як багатомедійна франшиза, яка об’єднує ігри, комікси, подкасти та інші медіа. На своєму шляху Харуна, яку зіграла Аня Чалотра, покладається на ближній бій та активно використовує здібності, що надає їй Вигин.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed

Жанр: 3D beat ’em up, Platformer
Дата: 18 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Switch

Mutants Unleashed є сюжетним продовженням тогорічного анімаційного фільму «Погром мутантів». Над Нью-Йорком нависає нова кримінальна загроза, яку мають побороти четвірка панцерних братів. Допомагайте мешканцям, знаходьте М’юбі, доставляйте піцу та збирайте колекцію графіті. Кожний з черепах є унікальним і, що найголовніше, грати можна удвох в локальному кооперативі.

Fear the Spotlight

Жанр: Survival, Horror
Дата: 22 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One

Для тих, хто скучив за іграми з епохи PS1 студія Cozy Game Pals підготувала моторошну гру в стилі класичних жахів 90-х з акцентом на насичену сюжетну лінію, розв’язання головоломок і напружену атмосферу.

Спірітичний сеанс обернувся справжнім жахіттям. Емі зникла, а школа перетворилася на свою кошмарну версію. Ми граємо за Вівіан, яка намагається вижити в школі захопленій жахіттями минулого.

Call of Duty: Black Ops 6

Жанр: FPS
Дата: 25 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Найбільш довгоживуча підсерія у франшизі Call of Duty отримає розвиток. Сюжет знову робить крок уперед. Цього разу дія розгортається на початку 90-х років, у період перехідного періоду та потрясінь у світовій політиці, у тому числі закінченням холодної війни.

Також з виходом Call of Duty: Black Ops 6 серія повертається в Steam і що важливіше, гра одразу буде доступною по підписці Game Pass.

Sonic X Shadow Generations

Жанр: Action, Adventure
Дата: 25 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Switch

Шедоу повертається разом із класичним і сучасним Соніком у новому захопливому збірнику, що пропонує два відмінні ігрові враження! Sonic X Shadow Generations по суті є бандлом двох ігор: нової Shadow Generations та ремастером гри 2011 року Sonic Generations. Події обох відбуваються паралельно, а тому гравці можуть перемикатися між персонажами у будь-який момент. Крім іншого, ігролад за Шедоу становить собою 3D-екшен у відкритому світі, на кшталт Sonic Frontiers. Партія за Соніка — класичний Sonic Generations в покращеній формі.

Фанати також будуть задоволені тим, що Кіану Рівз, який озвучує темного їжака в прийдешньому фільмі, подарує свій голос ігровій версії Шедоу. Щоправда, тільки для власників Делюкс видання гри.

Life is Strange: Double Exposure

Жанр: Action, Adventure
Дата: 29 жовтня (15 жовтня ранній доступ)
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Макс Колфілд знаходить свою подругу Сафі вбитою в снігу. Своїми сльозами Макс відкриває шлях до паралельної часової лінії в минулому, де Сафі ще жива. Перемикаючись між реальності ми повинні зробити все можливе, щоб подруга залишилася здоровою та неушкодженою. За розробку відповідають автори попередніх частин серії: Before the Storm та True Colors, а також The Expanse: A Telltale Series.

Dragon Age: The Veilguard

Жанр: RPG
Дата: 31 жовтня
Платформа: PC, PS5, Xbox Series X|S

Через десять років після подій в Inquisition наше повернення в Тедас зіпсували древні ельфійські боги, які намагаються знищити світ. Допомагати герою рятувати світ буде загін із сімох супутників, кожен із яких має багате життя та глибоку передісторію. Щоправда, безпосередньо скласти компанію у дослідженні світу зможуть лише двоє. Доступними будуть всього три класи, але якщо вірити першим відгукам, то вони добре пропрацьовані.

Також світ став меншим та щільнішим на події у порівнянні з Inquisition. Загалом все виглядає так, ніби розробники дійсно вирішили попрацювати над проблемами попередньої частини. А чи вийшло у них це, дізнаємося майже через місяць.

Також цього місяця вийдуть кілька цікавих портів та ремастерів. Мультиплеєрний екшн Foamstars з 04 жовтня стане free-to-play. Нова версія Until Dawn з поліпшеною графікою виходить на PS5 та вперше на PC також 04 жовтня. В останній день місяця нас чекає Horizon Zero Dawn Remastered, графіка в якому оновилася до рівня Forbidden West. Власники оригінальної гри зможуть оновитися за $10 в день виходу гри.

Також 31 жовтня на усіх актуальних платформах вийде Shadows of the Damned: Hella Remastered — ремастер культової гри від Шінджі Мікамі, Гоїчі Суди та Акіри Ямаоки. Також у жовтні має вийти доповнення для Alan Wake 2 — The Lake House.

Теги за темою
Ігри
Джерело матеріала