Одеська опера на гастролях у Греції показала вже чотири вистави
Одеська опера на гастролях у Греції показала вже чотири вистави

Одеська опера на гастролях у Греції показала вже чотири вистави

Артисти Одеського національного академічного театру опери та балету у межах масштабного гастрольного туру показали у Греції чотири вистави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури і стратегічних комунікацій.

Зазначається, що з 19 по 30 вересня українці представляли балетні вистави «Жизель» Адольфа Адана, «Баядерка» Людвіга Мінкуса та «Червону шапочку» на музику композиторів XVII-XX сторіччя в знаменитій концертній залі «Мегарон».

«Грецька публіка зустрічала наших артистів оваціями», - зауважили у Мінкульті.

Окрім того, 2 жовтня Одеська опера поставила сценічну кантату Карла Орфа «Carmina Burana». Під керівництвом заслуженого артиста України Ігоря Чернецького майже 150 артистів, серед яких солісти опери Аліна Ворох, Богдан Панченко та Олександр Прокопович, балету, хору та оркестру, виступили в одному з найстаріших театрів світу - «Іродіум».

У МКСК наголосили, що масштабний гастрольний тур Одеського національного академічного театру опери та балету у Греції є наочним доказом культурного зв’язку України зі світовою цивілізацією.

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі імені Джона Кеннеді у Вашингтоні 8 жовтня відбудеться перший виступ балету Національної опери України в рамках гастрольного турне східним узбережжям США.

Фото: МКСК

Теги за темою
Одеса Греція
Джерело матеріала
loader
loader