Посол Бродський: У відносинах зі США Ізраїль діє, зважаючи на власні інтереси і ситуацію
Посол Бродський: У відносинах зі США Ізраїль діє, зважаючи на власні інтереси і ситуацію

Посол Бродський: У відносинах зі США Ізраїль діє, зважаючи на власні інтереси і ситуацію

Посол Бродський: У відносинах зі США Ізраїль діє, зважаючи на власні інтереси і ситуацію

"Наш союз зі США - це стратегічний союз, заснований на взаємних інтересах".

Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський заявив, що ізраїльська сторона не боїться зменшення допомоги з боку США, тому що відносини між країнами ґрунтуються на взаємних інтересах. Про це він розповів у інтервʼю для журналістів ZN.UA Тетяни Силіної та Володимира Кравченка.

За його словами, ризик зменшення військової та політичної підтримки Ізраїлю з боку США на тлі майбутніх виборів є малоймовірним.

"Гадаю, цього не станеться, бо наш союз зі США — це стратегічний союз, який ґрунтується на взаємних інтересах. Це не відносини того, хто просить, і того, хто дає. Це відносини партнерів. Так, я не можу сказати, що ми є рівними партнерами, оскільки наша питома вага у світі нерівноцінна", – зазначив Бродський.

Але Ізраїль, підкреслює дипломат, почувається впевнено у відносинах зі США й діє з огляду на власні інтереси та ситуацію — як незалежна країна, що ухвалює самостійні рішення.

"Так і далі триватиме — незалежно від перебігу виборів у США, незалежно від результату виборів у США. Нас підтримують у Сполучених Штатах не лише в Білому домі, а й на всіх рівнях, у Конгресі, в суспільстві. Гадаю, те, що відбувається зараз, не вплине на стратегічні відносини між нашими країнами", – додав він.

У контексті відносин між Ізраїлем та США журналісти нагадали Бродському випадки, коли країна діяла просто всупереч побажанням Вашингтону і запитали що надає його державі сміливості й рішучості не слухати рекомендацій свого головного стратегічного партнера й чинити так, як ви вважаєте за потрібне для ваших національних інтересів.

"Знаєте, коли є загроза для існування держави, наших громадян, то жодні партнерські відносини не можуть зупинити нас від усунення цієї загрози. Ізраїль завжди у відносинах із усіма країнами, включно зі США, наголошував, що діє передусім в інтересах власної безпеки. Коли наша безпека — під загрозою, ми діятимемо, не зважаючи на жодні заклики, на жодні прохання. Так, ми, звісно, враховуватимемо звернення США, для нас важливі відносини з ними — це, повторю, стратегічні та партнерські відносини. Але ми ніколи не діятимемо на шкоду власній безпеці", – відповів пан Посол.

Нагадаємо, Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський також заявляв, що операції Ізраїлю проти угруповання "Хезболла" у Ліванівсе ще можна запобігти. Для цього треба виконати резолюцію ООН 1701, відійти на міжнародно визнані кордони та перестати обстрілювати ізраїльську територію.

 

 

 

Джерело матеріала
loader