СБУ оголосила підозру головному конструктору російських дронів ZALA та «Ланцет»
СБУ оголосила підозру головному конструктору російських дронів ZALA та «Ланцет»

СБУ оголосила підозру головному конструктору російських дронів ZALA та «Ланцет»

Служба безпеки України зібрала доказову базу на власника та головного конструктора російської компанії ZALA Aero Group Олександра Захарова та заочно повідомила йому про підозру за сприяння війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зауважили у спецслужбі, на сьогодні це підприємство, що базується в Іжевську, є одним із найбільших виробників бойових дронів для військових формувань країни-агресора.

Серед основних зразків безпілотних літальних апаратів компанії Захарова – дрони типу «Ланцет», а також новітні розвідувальні безпілотники ZALA Z-16 і ZALA Z-20.

За наявними даними, з початку повномасштабної війни підприємство фігуранта виготовило майже 5 тис. БПЛА.

У СБУуточнили, що зазвичай ворог використовує «Ланцети» як дрони-камікадзе для прямих атак по українській бронетехніці, а дрони ZALA здійснюють пошук потенційних цілей, коригують по них вогонь, а після ураження фіксують наслідки ударів.

Таким чином, ці безпілотники стали невід’ємною частиною російського воєнного вторгнення в Україну.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили Захарову про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки фігурант перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ зібрала доказову базу на першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кірієнка та заочно повідомила йому про підозру за сприяння війні проти України.

Теги за темою
війна СБУ
Джерело матеріала
loader
loader