Росія вночі атакувала 105-ма дронами, сили ППО збили 78 з них
Росія вночі атакувала 105-ма дронами, сили ППО збили 78 з них

Росія вночі атакувала 105-ма дронами, сили ППО збили 78 з них

У ніч на 3 жовтня 2024 року Росія завдала удару по території України 105 ударними БпЛА. Ворожі «шахеди» були запущені з російських міст Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ та кримського мису Чауда, повідомили у Повітряних силах ЗСУ,

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

- В результаті протиповітряного бою збито 78 ворожих ударних БпЛА типу «Shahed» у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях, - зазначили у ПС ЗСУ.

Крім того, один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, двадцять три ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

  • В ніч на 3 жовтня російська армія здійснила спробу завдати повітряного удару по Києву. У повітряному просторі столичного регіону збито щонайменше півтора десятки дронів. 
  • Пізно ввечері у середу, 2 жовтня Росія вдарила КАБами по Харкову. Атаки зазнали Шевченківській та Київський райони міста, одна із бомб влучила у житлову багатоповерхівку. 
Джерело матеріала
loader
loader