У Львові врятували студента, який потрапив у ДТП з буйволом: деталі інциденту
У Львові врятували студента, який потрапив у ДТП з буйволом: деталі інциденту

У Львові врятували студента, який потрапив у ДТП з буйволом: деталі інциденту

Юнак отримав серйозну травму, тож лікарі провесли термінову операцію, аби якнайшвидше забрати уламки кістки.

Львівські медики врятували 18-річного студента, який постраждав у смертельній ДТП за участю буйвола. Хлопець отримав складну черепно-мозкову травму, але вже одужує.

Рятували юнака нейрохірурги Лікарні Святого Пантелеймона, повідомили в Першому медоб’єднання Львова.

Аварія трапилася 30 вересня у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій легкового автомобіля. Аж раптом о 6:00 поблизу села Річки на дорогу вискочив буйвіл. Через погану видимість водій не встиг зреагувати та загинув на місці.

Максим вижив, але зазнав травм. Він прийшов до тями, коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, були вибиті зуби. 

Поруч з місцем ДТП лежав буйвіл. Автомобіль стояв розтрощений у кюветі після зіткнення з твариною майже тонну завважки.

Маму Максима про аварію сповістили медики "швидкої".

"Це було жахливо! Не можу передати, які емоції я пережила. Лікарі запитували про хвороби дитини та алергії, а я не могла зосередитися. Вони намагалися мене заспокоїти, але найгірше було дізнатися, що водій загинув. Тоді я зрозуміла, що не може бути, щоб моя дитина залишилася живою після цього. Але, дякувати Богові, мій син вижив", – розповіла мама студента.

Як розповіли медики, Максим надійшов до них через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Хлопцеві терміново зробили комп'ютерну томографію та виявили вдавлений перелом лобної кістки. Травма була серйозною, тож лікарі вирішили провести термінову операцію, аби якнайшвидше забрати уламки кістки.

"Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2х2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту", – розповів керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Святого Пантелеймона Остап Федорко.

Зараз Максимові вже краще, лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже наступного дня після операції хлопець почав самостійно пересуватися палатою.

  • На Львівщині 10-річний хлопчик вколов палець і потрапив до лікарні у важкому стані: що сталося
  • У Львові чоловік побив рибалку через претензії щодо риболовлі (фото)
  • Російська ракета вбила дружину і трьох доньок у Львові: як живе Ярослав Базилевич після втрати
Джерело матеріала
loader