У Чернівцях підписали угоду на майже €20 мільйонів гранту для модернізації водопостачання
У Чернівцях підписали угоду на майже €20 мільйонів гранту для модернізації водопостачання

У Чернівцях підписали угоду на майже €20 мільйонів гранту для модернізації водопостачання

У Чернівцях представники кредитної установи KfW разом із керівництвом міста підписали грантову угоду, за якою європейська сторона виділить додаткові майже 20 мільйонів євро для модернізації водопостачання.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька міська рада, передає Укрінформ.

"Чернівці отримають додаткові грантові кошти ЄС у розмірі 19,75 млн євро на модернізацію міської інфраструктури водного господарства. Сьогодні KfW, Чернівецька міська рада та КП «Чернівціводоканал» підписали грантову та проєктно-імплементаційну угоду для проєкту «Розвиток муніципальної інфраструктури, стадія II», який підтримується Європейським Союзом", - йдеться у повідомленні.

У Чернівцях підписали угоду на майже €20 мільйонів гранту для модернізації водопостачання - Фото 1

У міськраді зазначили, що проєкт спрямований на наближення систем водопостачання, водовідведення і очищення у Чернівцях до стандартів ЄС, зменшення технічних і нетехнічних втрат води та зменшення споживання енергії для перекачування води та сприяння контролю забруднення транскордонних вод.

"Поточний фінансовий внесок є частиною масштабної програми з оновлення інфраструктури, загальний бюджет якої становить майже 95 млн євро. З 2016 року ЄС вже надав 37,7 млн євро для цього проєкту, що реалізується за підтримки уряду Німеччини та Європейського Союзу", - зауважили у Чернівецькій міській раді.

У Чернівцях підписали угоду на майже €20 мільйонів гранту для модернізації водопостачання - Фото 2

За підрахунками посадовців, завдяки цій підтримці понад 250 тис. мешканців Чернівців, включаючи внутрішньо переміщених осіб, отримають стабільний доступ до води, що значно покращить якість життя в місті.

Як повідомляв Укрінформ, уряд спрямував 16,4 млн євро від KfW на реконструкцію водогону у Чернівцях.

Теги за темою
Євросоюз Чернівці
Джерело матеріала
loader
loader