У Польщі за добу зафіксували понад 50 спроб порушення кордону з боку Білорусі
У Польщі за добу зафіксували понад 50 спроб порушення кордону з боку Білорусі

У Польщі за добу зафіксували понад 50 спроб порушення кордону з боку Білорусі

За минулу добу польські прикордонники зафіксували понад 50 спроб порушення державного кордону з боку Білорусі. Польські патрулі зазнали кількох нападів із застосуванням каміння і гілок, за допомогу у перевезенні нелегальних мігрантів на Захід затримано українця.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, спроби незаконного перетину польсько-білоруського кордону мали місце на ділянках, що охороняються прикордонними постами в Липську, Кузниці, Кринках, Міхалові, Наревці та Черемші. На ділянках відповідальності прикордонних загонів у Кринках і Міхалові мігранти намагалися потрапити до Польщі, перепливши прикордонну річку Свіслоч.

«Мігранти, невдоволені тим, що не змогли перетнути кордон Польщі, кілька разів атакували польські патрулі камінням і гілками дерев. Ніхто не постраждав»,- йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, прикордонники затримали громадянина України за намагання перевезти трьох іноземців до Європи.

Польські прикордонники застерігають, що організація та сприяння в незаконному перетині кордону карається позбавленням волі на строк до 8 років. Одночасно розпочинається адміністративне провадження проти іноземців, затриманих за пособництво та легально проживаючих у Польщі, з метою винесення рішення про повернення до країни походження. Їм також заборонено в'їзд до країн Шенгенської угоди на термін від 5 до 10 років.

У 2024 році співробітники Підляського відділу прикордонної служби затримали 274 пособників та організаторів нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Фото: www.podlaski.strazgraniczna.pl

Теги за темою
Білорусь Польша
Джерело матеріала
loader
loader