Український трейлер фільму «Емілія Перес»
Український трейлер фільму «Емілія Перес»

Український трейлер фільму «Емілія Перес»


 7 листопада в українських кінотеатрах вийде стрічка «Емілія Перес» – приз журі цьогорічного Каннського кінофестивалю, де відбулася світова прем'єра фільму та кандидат на номінацію на премію «Оскар» від Франції. Створив фільм режисер Жака Одіяр – володар «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю, «Срібного лева» Венеційського міжнародного кінофестивалю, премій BAFTA і «Сезар». Перші ж покази стрічки в Україні відбудуться в межах 8-го Київського тижня критики, що пройде з 17 до 23 жовтня. 

 «Емілія Перес» – це унікальний жанровий мікс, що поєднує в собі елементи нуару, мелодрами, комедії та мюзиклу. Фільм розповідає історію Рити – адвокатки, яка почувається на роботі не у своїй тарілці. Її компанія любить великі гроші, тому часто допомагає злочинцям уникнути відповідальності. Але одного разу героїня отримує несподівану пропозицію. Вона має допомогти лідеру наркокартелю піти з кримінального світу й реалізувати неймовірний план втечі: ставши жінкою, як він завжди й мріяв бути.

 У головних ролях знялися світові зірки: Зої Салдана, відома за кінофраншизами «Аватар» і «Вартові галактики», а також Селена Ґомес («Дощовий день у Нью-Йорку», «Відв'язні канікули»). Ґомес, яка також відома як музична виконавиця, записала для фільму оригінальну пісню «Mi Camino». Також у стрічці зіграли Адріана Пас і Карла Софія Ґаскон, і всі чотири акторки отримали Приз Каннського кінофестивалю за Найкращу жіночу роль.

 Музику та пісні до фільму написали відомі французькі музиканти Клеман Дюколь та Камілла. Дюколь раніше працював над мюзиклом «Аннетт» Леоса Каракса з Адамом Драйвером та Маріон Котіяр. Хореографію створив всесвітньо відомий хореограф Дам'єн Жале, який раніше співпрацював з Лукою Ґуаданьїно («Суспірія»).

 Художнє керівництво костюмів здійснив модний дім Saint Laurent на чолі з креативним директором Ентоні Ваккарелло. Монтаж фільму виконала Жюльєтт Вельфлін, відома роботою над такими фільмами як «8 подруг Оушена» та «Голодні ігри».

 Фільм отримав високі оцінки критиків та глядачів. Рейтинг на IMDb становить 7,3 з 10, на Letterboxd – 3,7 з 5, на Rotten Tomatoes – 88%, а на Metacritic – 70 зі 100. Світові медіа захоплено відгукнулися про стрічку. Variety назвав її «потужним портретом людини, яка кидає виклик кільком стереотипам одночасно». The Hollywood Reporter описали фільм як «сповнений свіжості, життєвої сили та ефектності». The Times охарактеризував «Емілію Перес» як «мюзикл нашого часу».

Тегі: трейлер
Джерело матеріала
loader
loader