"Вугледар був приречений": боєць 72 ОМБр розкритикував командування
"Вугледар був приречений": боєць 72 ОМБр розкритикував командування

"Вугледар був приречений": боєць 72 ОМБр розкритикував командування

Військовослужбовець Микола Ворошнов підкреслив, що людей можна було врятувати. Він прокоментував і зміну командира бригади в самий розпал битви за місто.

2 жовтня з’явилась інформація про захоплення Вугледара на Донеччині. У ЗСУ підтвердили, що вище командування дозволило виведення військ з міста. Аеророзвідник 72 ОМБр Микола Ворошнов, однак, заявив у соцмережах, що наказу про відхід не було.

"Вугледар був приречений, врятувати його було неможливо. А от людей врятувати можна було. Але наказу про вихід так і не дали", — написав боєць.

З його слів, "всі у місті й довкола нього" розуміли, що відлік йшов спочатку на дні, а згодом й на години. Однак бійці не отримали наказу залишили позиції. Куди відходити, також було невідомо.

"Поки у ворога буде вистачати сил нас гнати — ми будемо сунутись назад", — додав Ворошнов.

Він зауважив, що не братиме участі в обговореннях у коментарях, щоб не "ляпнути чогось зайвого".

Публікація Миколи Ворошнова від 2 жовтня
Фото: Скриншот

3 жовтня Ворошнов зізнався, що іноді дуже себе стримує, щоб не втручатись у "дилетантські дебати".

"Питання відходу з такого стратегічного рубежу як Вугледар — це не компетенція командира бригади, це набагато вище. Тому усі ці закиди про бардак з заміною комбрига в 72 — це суцільна бздура. Так, щось десь є, але навряд це має стратегічний вплив", — пояснив він.

Військовий припустив, що звільнення полковника Івана Вінніка, який був командиром 72 ОМБр, могло відбутися "невчасно". Він нагадав, що попередника Вінника — Олександра "Славяна" Вдовиченка — теж змінили "у розпалі Бахмутської різні".

"Також багато "обурення" в соцмережах через те що колишній комбриг 72 ОМБр Віннік пішов на підвищення — це така в нас система, з таких військових посад не можна просто перемістити, комбриги йдуть або на підвищення, або розжалування", — додав Ворошнов.

Публікація Миколи Ворошнова від 3 жовтня
Фото: Скриншот

Нагадаємо, про зміну командира 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стало відомо 29 вересня. Полковник Іван Вінник у соцмережах подякував підлеглим та закликав їх впевнено крокувати до перемоги.

2 жовтня пресофіцер 72 ОМБр Арсеній Приліпка запевнив, що у війську нічого не робиться без наказу. Також він відреагував на припущення, що рішення виводити війська було ухвалене запізно.

Теги за темою
Збройні сили України Донецька область
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader