Без світла та тепла майже тиждень: українців нажахали зимнім прогнозом
Без світла та тепла майже тиждень: українців нажахали зимнім прогнозом

Без світла та тепла майже тиждень: українців нажахали зимнім прогнозом

Майбутня зима обіцяє бути складною, адже більша частина енергетичної системи України була знищена російськими ракетами. Якими можуть бути обмеження електропостачання, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Головний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев прогнозує, що відключення світла можуть тривати від 8 до 12 години. Все залежатиме від температури повітря та часу доби.

Відключення світла, фото: YouTube

На думку експерта, найскладніша ситуація з електропостачанням буде саме у прифронтових регіонах. Тривалі відключення слід очікувати у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Сумській областях. Також непросто буде мешканцям Одеси та Дніпра, де сконцентровано велику кількість споживачів.

Оскільки Київ – одна із ключових цілей окупантів, то атаки на енергооб'єкти, ймовірно, не припиняться. Отже, і відключення можуть бути досить тривалими.

Відключення світла, фото: Знай.ua

Голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко впевнений, що якщо російська армія атакує підстанції, це призведе до позаштатної зупинки АЕС. В результаті українці можуть залишитися без світла та тепла практично на тиждень.

"З огляду на те, наскільки зруйнована наша енергосистема, а саме те, що в нас немає запасу генерації, 2-3 дні без світла, які могли бути у 2022 - 2023 роках, тепер можуть перетворитися на 5-6 днів без світла і тепла", – заявив Попенко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повинен зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключення світла.

Джерело матеріала
loader