Чоловік втратив 37 тисяч гривень через телефонне шахрайство
Чоловік втратив 37 тисяч гривень через телефонне шахрайство

Чоловік втратив 37 тисяч гривень через телефонне шахрайство

На Івано-Франківщині зафіксовано черговий випадок кібершахрайства. 37-річний житель Косівщини став жертвою телефонних аферистів, втративши значну суму коштів через необережне поводження з особистими даними.

Поліція Івано-Франківської області повідомляє про новий інцидент кібершахрайства в регіоні. Цього разу жертвою аферистів став 37-річний мешканець Косівщини, який втратив 37 тисяч гривень внаслідок телефонної афери.

За інформацією правоохоронців, потерпілий отримав дзвінок від невідомої особи, яка, не представившись, попросила продиктувати код з SMS-повідомлення. Довірливий громадянин виконав вказівку, не перевіривши особу співрозмовника. Внаслідок цього, за лічені хвилини з банківського рахунку чоловіка було списано 37 000 гривень.

Поліція Прикарпаття розпочала досудове розслідування за фактом шахрайства та вкотре звертається до громадян із закликом бути пильними при спілкуванні з незнайомцями, особливо коли йдеться про фінансову інформацію.

Для запобігання подібним випадкам правоохоронці нагадують основні правила кібербезпеки:

  1. Не довіряйте невідомим співрозмовникам.
  2. Ретельно перевіряйте будь-яку отриману інформацію.
  3. Ніколи не повідомляйте стороннім особам свої персональні та банківські дані, паролі для підтвердження платежів.
  4. Утримуйтесь від надання особистої інформації на незнайомих веб-сайтах.

Поліція Івано-Франківської області закликає громадян бути пильними та у разі виявлення подібних випадків шахрайства негайно звертатися до правоохоронних органів.

Джерело матеріала
loader